Bugün hava nasıl olacak? Kar ve fırtına İstanbul'u esir aldı

Meteoroloji uyarılarının ardından Marmara ve Trakya bölgelerinin büyük bölümü kar ve fırtınalı hava sisteminin etkisi altına girdi.

23 Şubat 2019 Cumartesi 17:50
Bugün hava nasıl olacak? Kar ve fırtına İstanbul'u esir aldı






Bugün hava nasıl olacak? Kar ve fırtına İstanbul'u esir aldı


Trakya ve Marmara bölgeleri ile Karadeniz'in büyük bir bölümünü etkisi altına alan kötü hava koşulları İstanbul'da hava, kara ve deniz ulaşımını vurdu.

Meteoroloji'den son dakika uyarısı... Marmara'nın batısında kuvvetleri kar yağışları bekleniyor. İstanbul'da kar yağışı yarın sabah saatlerinde Avrupa Yakasının batısında, akşam saatlerine doğru ise il genelinde karla karışık yağmur şeklinde görülecek...

Yapılan son değerlendirmelere göre; yarın (Cumartesi) Marmara’da görülecek kar yağışlarının Tekirdağ, Kırklareli’nin kuzey ve doğu ilçeleri, Edirne’nin güney ilçeleri; doğu ilçeleri başta olmak üzere Çanakkale çevreleri ile Balıkesir’in Gönen, Balya ve Edremit ilçesinin yüksek kesimlerinde yer yer kuvvetli (5-20 cm) olması bekleniyor.

İSTANBUL'DA KAR YAĞIŞI ETKİLİ OLUYOR

İstanbul'daki yağışların bugün sabah saatlerinde Avrupa Yakasının batısında, akşam saatlerine doğru il genelinde karla karışık yağmur, Avrupa yakasının batısı ve yüksekleri ile Anadolu Yakasının iç ve yüksek kesimlerinde yer yer kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. Kıyılarda ciddi bir örtü beklenmezken, Avrupa Yakasının batı kesimleri başta olmak üzere İstanbul’un iç ve yüksek kesimlerinde yer yer 3-8 cm kar örtüsü beklenmiyor. 

YAĞIŞLA BİRLİKTE FIRTINA GÖRÜLECEK

Kuvvetli kar yağışlarıyla birlikte rüzgar da kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve zaman zaman fırtına şeklinde esecek.

Pazar günü öğleden sonra etkisini kaybetmesi beklenen kar yağışı ve fırtınanın oluşturabileceği ulaşımda aksamalar, buzlanma, tipi gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.