Bugün hava nasıl olacak? Kar yağışı için uyarılan iller

Ekim ayının son haftası ile birlikte Meteorolojiden bazı iller için kar yağışı bekleniyor. İstanbul'da ise hava sıcaklığı 11 dereceye kadar düşecek.. İşte 25 Ekim Perşembe bugün yurt geneli ve İstanbul hava durumu.

25 Ekim 2018 Perşembe 07:49
Bugün hava nasıl olacak? Kar yağışı için uyarılan iller






Bugün hava nasıl olacak? Kar yağışı için uyarılan iller


Hava sıcaklıklarındaki ani düşüşlerin yaşanacağı Marmara Bölgesi için Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden yağmur uyarısı geldi. Kar yağışı uyarısı yapılan iller arasında Kütahya ve Afyon bulunuyor. Meteoroloji verilerine göre bugün yurt genelinde hava durumu nasıl olacak?

İSTANBUL HAVA DURUMU 25 EKİM BUGÜN

Hava Durumu İstanbul il geneli için Meteoroloji tarafından son dakika sağanak yağış uyarısı geldi. Yapılan uyarıda bugün saat 12.00'ye kadar il genelinde sağanak yağışın etkili olması bekleniyor. Öte yandan en düşük hava sıcaklığının 11, en yüksek hava sıcaklığının ise 15 derece olması tahmin ediliyor.

KAR UYARISI YAPILAN İLLER

Balkanlar üzerinden gelen soğuk hava dalgası nedeniyle yurdun bazı kesimlerinde kar yağışı görülecek. İşte Meteoroloji Genel Müdürlüğü MGM tarafından kar yağışı uyarısı yapıldı.

Balkanlar üzerinden gelen soğuk havayla birlikte yağmur şeklinde başlayacak yağışın zamanla Batı Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri, İç Anadolu'nun doğusunun yüksek kesimleri ile Kütahya ve Afyonkarahisar'ın yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar yağışına döneceği tahmin ediliyor.

YURT GENELİ HAVA DURUMU NASIL OLACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Edirne ve Kırklareli dışında tüm yurdun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Güney Ege, Batı Karadeniz (Sinop hariç), Orta Karadeniz ve Doğu Karadeniz, Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu (Iğdır, Ağrı ve Van hariç) ile Gaziantep, Kilis, Siirt ve Adıyaman çevreleri ve Antalya'nın doğu kesimlerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) olacağı tahmin edilen yağışların; Samsun’un doğu kesimleri, Ordu, Giresun, Rize çevreleri, Artvin’in kıyı kesimleri, Adana’nın doğusu, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Adıyaman, Siirt, Tunceli, Bingöl ve Bitlis çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 kg/m2) olması bekleniyor.

Son Güncelleme: 25.10.2018 04:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.