Bugün hava nasıl olacak? Meteoroloji bu illeri uyardı

Türkiye'nin gün boyu büyük bölümü yağmurlu havanın etkisi altında kalacak. Yağmurlu hava İstanbul başta olmak üzere Marmara, Ege'nin kuzeyi Doğu Anadolu ile Batı Karadeniz'de varlığını hissettirecek...

10 Mayıs 2019 Cuma 07:21
Bugün hava nasıl olacak? Meteoroloji bu illeri uyardı






Bugün hava nasıl olacak? Meteoroloji bu illeri uyardı


Meteoroloji vatandaşları yağmur konusunda saat vererek uyardı. Üreticilerin yağmurlu havayı dikkate elarak ekim yapmasında fayda var. Meteorolojik verilere göre yurdun büyük bölümünde sağanak yağmur etkisini gösterecek. Yağmurlu hava sistemi Marmara, Batı Karadeniz, Doğu Anadolu ve Ege'nin kuzey kesimleri sağanak yağışın etkisi altında olacak. Sıcaklıklara bakacak olursak, son bir haftadır seyreden mevsim normallerinin altındaki serin hava varlığını koruyacak..

BU İLLERDE OTURANLAR DİKKAT

Bugün hava nasıl olacak, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısı, Kütahya, Afyonkarahisar, Uşak, Kırıkkale, Kırşehir, Yozgat, Çorum, Amasya, Van, Hakkari, Adıyaman, Kahramanmaraş ve Doğu Torosların sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın Kıyı Ege’de öğle saatlerinden sonra güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (30-50 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

SON DÖRTGÜNLÜK TÜRKİYE TAHMİNİ 

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı ve mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, öğle saatlerinden sonra Kıyı Ege’de kuvvetli (30-50 km/sa) olarak esmesi bekleniyor. 

İLLERE GÖRE HAVA DURUMU

İSTANBUL °C, 19°C
Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 

ANKARA °C, 19°C
Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 

İZMİR °C, 22°C
Parçalı yer yer çok bulutlu

ADANA °C, 26°C
Parçalı zamanla kuzeyi çok bulutlu, Doğu Toroslar mevkii öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 

ZONGULDAK 10°C, 18°C
Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 

SAMSUN °C, 18°C
Parçalı zamanla çok bulutlu

ERZURUM °C, 15°C
Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 

DİYARBAKIR °C, 23°C
Parçalı bulutlu

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.