Bugün hava nasıl olacak? Meteoroloji'den kar uyarısı geldi

Türkiye'nin batı kesimleri bugün Balkanlar üzerinden gelen kar yağışlı hava sisteminin etkisi altına giriyor. Trakya Bölgesi'nde kar yağışı iç bölgelerde ise yağmur kendisini hissettirecek.

18 Aralık 2018 Salı 07:26
Bugün hava nasıl olacak? Meteoroloji'den kar uyarısı geldi






Bugün hava nasıl olacak? Meteoroloji'den kar uyarısı geldi


Kar ve yağmur bugün akşam saatlerinde Türkiye'nin batı bölgelerinde kendisini hissettirecek. Bugün hava nasıl olacak? Meteoroloji'nin yaptığı son hava tahmin değerlendirmelerine göre, akşam saatlerinden itibaren Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve kar yağışlı hava Trakya bölgesini etkisi altına alacak. Gece saatlerinde şiddetini artırması beklenen yağışlara karşı dikkatli olunması gerektiği bildirildi


Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz ile Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Şanlıurfa, Kars, Van, Bitlis ve Hakkari çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, sabah Sivas ve Kars, öğle saatlerinde Hakkari, akşam saatlerinden sonra Trakya kesimi ile Çanakkale çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde beklenen yağışların; Muğla ve Antalya çevrelerinde çok kuvvetli (51-75 kg/m2),Adana, Mersin ve Aydın ile İzmir'in güney ilçelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor. Kuzey, iç ve doğu bölgelerde yer yer sis ve pus hadisesi tahmin ediliyor.

Hava sıcaklıklarının; batı kesimlerde 1 ila 3 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle güney ve güneydoğu, kuzeybatı kesimlerde kuzey yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın batısı ile Kuzey Ege'de kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Muğla ve Antalya'da çok kuvvetli (51-75 kg/m2),Adana, Mersin ve Aydın ile İzmir'in güney ilçelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

İLLERE GÖRE HAVA DURUMU

ISTANBUL °C, 11°C
Çok bulutlu ve yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur, gece saatlerinde Çatalca, Silivri, Arnavutköy ilçelerinde karla karışık yağmur şeklinde beklenen yağışların; gece saatlerinde il genelinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

ANKARA °C, 10°C
Çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren yağmurlu

IZMIR °C, 13°C
Çok bulutlu ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde güney ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

ANTALYA °C, 15°C
Çok bulutlu ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra ve akşam saatlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

SAMSUN °C, 15°C
Çok bulutlu, sabah saatlerinde hafif yağmurlu

KARS °C, 1°C
Çok bulutlu, sabah saatlerinde hafif kar yağışlı

ADIYAMAN °C, 8°C
Çok bulutlu, akşam ve gece saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı

Anahtar Kelimeler:
Bugün Hava Nasıl Olacak?
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.