Bugün hava nasıl olacak? Meteoroloji'den sağanak yağmur uyarısı 

Türkiye dünden itibaren yağmurlu hava sistemi etkisi altına girdi. Kıyı bölgelerinde yağmur iç kesimlerde ise bazı illerde kar yağışı etkisini hissettirecek...

08 Şubat 2019 Cuma 07:07
Bugün hava nasıl olacak? Meteoroloji'den sağanak yağmur uyarısı 






Bugün hava nasıl olacak? Meteoroloji'den sağanak yağmur uyarısı 


Bugün hava nasıl olacak, Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye'nin büyük bölümü sağanak yağışın etkisi altında. Yüksek yerlerde kar şeklinde beklenen yağışlara karşılık, vatandaşların dikkatli olması gerektiği bildirildi..
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Kuzey Ege, Akdeniz,İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Rize ve Artvin çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Kütahya, Afyonkarahisar ve Sivas çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Ülkemiz genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, zamanla doğu bölgelerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın batısı, Kıyı Ege ile Doğu Akdeniz'de yer yer kuvvetli (40-60 km/sa)olarak esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Marmara'nın batısı, Kıyı Ege ile Doğu Akdeniz'de yer yer kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi beklendiğinden çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir

İLLERE GÖRE HAVA DURUMU

İSTANBUL 5°C, 10°C
Çok bulutlu, aralıklı yağmur 

ANKARA 4°C, 8°C
Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu 

IZMIR 6°C, 13°C
Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı

ANTALYA 10°C, 13°C
Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı

BOLU 0°C, 4°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur, yüksekleri kar yağışlı

SAMSUN 6°C, 9°C
Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu

VAN -1°C, 2°C
Parçalı ve çok bulutlu, yarın aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı

DIYARBAKIR 3°C, 7°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

Son Güncelleme: 08.02.2019 22:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.