Bülent Arınç, Balkan ülkelerinden gelen gazetecileri kabul etti

05 Aralık 2012 Çarşamba 16:22
Bülent Arınç, Balkan ülkelerinden gelen gazetecileri kabul etti






ANKARA (CİHAN)- Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü'nün davetiyle Balkan ülkelerinden Türkiye'ye gelen 20 gazeteciyi kabul etti.

Slovenya, Bosna-Hersek, Hırvatistan, Makedonya, Sırbistan, Karadağ, Kosova, Arnavutluk ve Bulgaristan'dan gelen haber ajansı, gazete ve televizyon temsilcilerini Başbakanlık'ta kabul eden Arınç, Türkiye ve Balkan ülkeleri arasındaki ilişkilerin önemine değindi.

Kabulde kısa bir konuşma yapan Bülent Arınç, Türkiye topraklarının yüzde 3´ünün halen Balkan yarımadasında olduğunu ve Türkiye´de Balkan kökenli 18 milyon kişinin yaşadığını söyledi. Türkiye ve Balkan ülkeleri arasında tarihten gelen derin ilişkiler bulunduğunu belirten Arınç, sosyal, ekonomik ve siyasi ilişkilerin daha da gelişmesini temenni ettiklerini ifade etti.

Kabulün başında gazetecilere heyetle birlikte görüntü veren Arınç, görüşmede ise Türkiye ve Balkan ülkeleri arasındaki ilişkiler hakkında ziyaretçilere daha detaylı bilgi vereceğini kaydetti.

CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.