Burdur'da engelliler meslek sahibi olacak

03 Aralık 2012 Pazartesi 15:24
Burdur'da engelliler meslek sahibi olacak






BURDUR (CİHAN)- Burdur Belediyesi ile Türkiye İş Kurumu İl Müdürlüğü arasında imzalanan protokolle özürlüler meslek sahibi olacak. Bu amaçla engellilere yönelik olarak açılan 'Ev Mefruşatı Dikimcisi Kursu'na 11'i bayan 9'u erkek 20 özürlü vatandaşın katılımıyla başladı. Toplam 120 iş günü sürecek kursun sonunda katılımcılara sertifika verilecek.

Burdur Valisi Nurettin Yılmaz, Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya ve AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik ile Burdur Belediyesi Özürlüler Atölyesi´nde eğitim gören engellileri ziyaret etti. Vali Yılmaz, engelli vatandaşların meslek edinmesi için açılan kursu bitirenlerin, kendi işlerini kurabileceklerini ya da farklı birimlerde çalışabileceklerini söyledi.

Katılımcılara kurs süresince günlük ücret ödeneceğini anlatan Vali Yılmaz, İnşallah buradan kendilerini geçindirecek bir beceriyi elde ederek hayatlarını buna göre devam ettirirler. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. dedi.

Kursun 6 ay devam edeceğini söyleyen Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya ise kurs bitiminde öğrencilerin diktiği ürünleri sergileyeceklerini belirtti.

Burdur´da engellilerin tüm taleplerinin karşılandığını vurgulayan AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik de İş Kurumuz ulaşabildiği her alanda toplumumuza katkı sunmaya devam ediyor. Meslek edindirmede Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızın çok büyük katkıları var. şeklinde konuştu.

Kurs açtığı için Burdur Belediyesi'ne teşekkür eden kursiyer Mustafa Uçkan, Yeni başladım. Dikiş nakış öğreniyorum. Öğrendiklerimi devam ettirmek istiyorum. ifadelerini kullandı.

Vali Yılmaz ve Başkan Akkaya, Burdur Belediyesi Özürlüler Atölyesi öğretmeni Naile Özkan'dan kurs hakkında bilgi alarak kursiyerlerle sohbet ettir.



CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.