Burkan El Fırat sözcüsü Türk basınında çıkan haberleri yalanladı

YPG’nin de içerisinde yeraldığı Burkan El Fırat güçleri sözcüsü Şervan Derviş Türkiye basınında çıkan ''YPG Cerablusa müdehale ediyor'' haberlerini yalanladı.

28 Kasım 2015 Cumartesi 10:28
Burkan El Fırat sözcüsü Türk basınında çıkan haberleri yalanladı






Burkan El Fırat Güçleri’nin sözcüsü Şervan Devriş Cerablus’a herhangi bir müdahalede bulunmadıklarını açıkladı. Devriş, “Basında yer alan YPG güçleri Rus savaş uçaklarının desteğiyle Cerablus’a müdahale etti haberleri doğru değildir. Bu gece Cerablus’a herhangi bir müdahalemiz olmadı. Şimdilik Cerablus’a yakın bölgede IŞİD’le aramızda herhangi bir çatışma da yok” dedi.

Cerablus’u IŞİD’den alacaklarını vurgulayan Derviş, şöyle devam etti: “Cerablus’u IŞİD’in elinden almak için büyük bir hazırlığımız var, vakti geldiğinde müdahale edeceğiz.”

YPG HAZIRLIKLARINI SÜRDÜRÜYOR

Öte yandan görüştüğümüz YPG kaynakları da Cerablus’a bu gece herhangi bir müdahalelerinin olmadığını ifade ederek, bölgenin yakın zamanda IŞİD’in elinden alınması için hazırlıkların sürdüğünü söyledi.
Son Güncelleme: 28.11.2015 10:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.