Bursa Cezaevi Müdürü rüşvet operasyonundan tutuklandı

13 Temmuz 2011 Çarşamba 22:00
Bursa Cezaevi Müdürü rüşvet operasyonundan tutuklandı








Bursa Cezaevi Müdürü rüşvet operasyonundan tutuklandı

Rüşvet operasyonunda gözaltına alınan Bursa E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Abdülkadir Öztüfekçi, 2 gardiyan ve 2 mahkum yakını, çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklandı. Sanıklar cezaevine gönderildi. Aynı operasyonda gözaltına alınan 2 zanlı ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Cezaevi müdürü, Bursa H Tipi Cezaevi'ne konuldu.

Vatandaşlardan gelen ihbar üzerine polis, operasyon için harekete geçti. 3 aylık hazırlığın ardından Cumhuriyet Savcısı nezaretinde düzenlenen operasyonda "Rüşvet almak, vermek ve aracılık etmek, görevi kötüye kullanmak ve cezaevine yasak elektronik haberleşme aracı sokmak suçlarından Bursa E Tipi Cezaevi Müdürü Abdülkadir Ö. ile gardiyanlar Ali Ö., Mustafa İ., Yasin A. ve Kemal Ö., mahkum yakınları M. Ali M. ve M. M. önceki gün gözaltına alınmıştı. Emniyetteki sorgulamalarının ardından bugün öğle saatlerinde adliyeye sevk edilen zanlılardan Yasin E. savcılık ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Diğer 6 zanlı tutuklanma istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Mahkeme, Mustafa İ.'yi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakırken Bursa E Tipi Cezaevi Müdürü Öztüfekçi ile diğer 4 zanlıyı tutukladı. Cezaevi Müdürü Öztüfekçi, nöbetçi mahkemeye verdiği ifadesinde teknik takibe takılan 'emaneti aldım' sözüne de açıklık getirdi. Kayıtlarda 'emanet' diye geçilen malzemenin 'şalgam' olduğunu ileri süren Öztüfekçi, suçlamaları reddetti.

Cezaevi müdürünün, görüş günü dışında mahkum ve mahkum yakınlarına görüş imkanı sağladığı, lojistik firması sahibi bir mahkumun dışarıya bilgi ulaştırmasına yardımcı olduğu öne sürülmüştü.

Bursa'da iki mahkum yakını tutuklandı
Bursa'da yürütülen soruşturma kapsamında Bursa E Tipi Cezaevi Müdürü ile 2 gardiyanın ardından iki mahkum yakını da tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Bursa Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin ''rüşvet alma, vermek ve aracılık etme, görevi kötüye kullanma ve cezaevine dışarıdan malzeme sokulmasına göz yumma'' suçlamalarıyla 2 gün önce gözaltına aldığı mahkum yakınları Mehmet Ali M. ve Mahmut M, çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklandı.

Böylece soruşturma çerçevesinde tutuklananların sayısı 5'e yükseldi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.