Bursa'da esrarengiz helikopterler: Polis ateş açacak!

22 Temmuz 2016 Cuma 02:25
Bursa'da esrarengiz helikopterler: Polis ateş açacak!







Bursa'da 6 helikopter alçaktan uçtu


Türkiye'yi derinden sarsan FETÖ'cü darbe girişiminin ardından vatandaşın askeri araçlara yönelik tepkileri sürüyor. Bursa'da gece yarısı sıralarında gökyüzünde yakın irtifada jile uçuş yapan 6 helikopter, polisi alarma geçirdi. Bursa Emniyet Müdürü Selami Yıldız, telsiz anonsu ile alçaldığı takdirde uyarı ateşi açılması talimatını verdiği helikohterler, 40 dakika tur attıktan sonra Yalova istikametine giderek gözüten kayboldu.

EMNİYET MÜDÜRÜ  'UYARI ATEŞİ AÇILACAK' DEDİ

Bursa’da gece saat gece yarısı 00.05 sıralarında gökyüzünde dolaşan 6 helikopter, Emniyet Müdürlüğü'nde hareketli saatlerin yaşanmasına neden oldu. Uludağ, Mudanya ve İzmir istikametinden, Bursa şehir merkezine doğru gelen helikopterler nedeniyle Emniyet Müdürlüğü teyakkuza geçti. Vatandaşlar endişelenirken, polis ekipleri telsiz anonslarıyla kamu binaları ve kritik bölgelere yönlendirilerek güvenlik önlemlerini üst düzeye çıkartıldı. Helikopterler kent merkezi üzerinde tur atarken, Bursa Emniyet Müdürü Selami Yıldız, telsizden anonsu ile personele yaptığı uyarılarda helikopterlerin şehir merkezinde  alçaldığı takdirde uyarı ateşi açılması talimatını verdi.
Bursa semalarında yaklaşık 40 dakika tur atan helikopterler daha sonra Yalova'nın Armutlu, Çınarcık  ilçeleri istikametine yöneldi.

Bu gelişmenin ardından Buirsa Polisi'nin Yalova ve İstanbul Emniyetini bilgilenderndiği öğrenildi. Helikoplerlerin Bursa'dan uzaklaşmasına rağmen alınan güvenlik tedbirleri uzun süre devam etti.

MİDYAT'TA HELİKOPTER UÇUŞLARI PANİK YARATTI, KOMUTANLIK ÖNÜ TIR VE KAMYONLARLA KAPATILDI

Bu arada Mardin'in Midyat İlçesi'nde gece saatlerinde asker değişimi yapan helikopterlerin uçuşundan endişelenen vatandaşlar Garnizon Komutanlığı'nın önünü TIR ve kamyonlarla kapattı. Komutanlık önünde bekleyen vatandaşları Midyat Emniyet Müdürü Cihan Karabıçak, helikopterlerin askerleri taşıdığını ve sıkıntı olmadığını belirterek, sakinleştirdi.

Midyat'da bugün saat 21.00 sıralarında ilçe üzerinde birkaç helikopterin uçuş yaptığı ve sosyal medyada yeniden darbe girişimi olacak söylentileri üzerine paniğe kapılan vatandaşlar Batman karayolu üzerinde bulunun ve içinde Tank Tabur Komutanlığı'nın da bulunduğu Garnizon Komutanlığı önünde toplandı. Komutanlığın ön kapısına TIR çekilirken, yanlarına da belediyeye ait kamyonlar da getirilerek, komutanlıktan olası araçların çıkmasını engelleyecek şekilde kapatıldı. Halkın da komutanlık önünde toplanması ve sayıları 500'ü bulması üzerine karayolu tek taraflı trafiğe kapatılarak, TOMA ve zırhlı araçlarla polis ekipleri de önlem aldı.

Midyat İlçe Emniyet Müdürü Cihan Karabıçak ve Tank Tabur Komutanı Albay Mehmet Uysal, vatandaşlarla görüşerek önemli bir durumun olmadığını ve helikopterlerin bölgede görev yapan askerleri komutanlığın bilgisi dahilinde taşıdığını anlattı. Emniyet Müdürü Karabıçak, "Bakın burada belediye, vatandaş, polis, asker hep yan yanayız. Herhangi bir sıkıntımız yok. Herkes sakin olacak. Midyat'ta bir sıkıntımız yok arkadaşlar" dedi.

Vatandaşlar, gecenin ilerleyen saatlerine kadar Garnizon Komutanlığı önündeki bekleyişini sürdürdü.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.