Bursa Öğrenci Meclisi yeni başkanını seçti

06 Aralık 2012 Perşembe 13:05
Bursa Öğrenci Meclisi yeni başkanını seçti






BURSA (CİHAN)- Bursa İl Öğrenci Meclisi Başkanlığı seçimlerinde büyük heyecan yaşandı.

Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Yönergesi çerçevesinde oluşturulan İl Öğrenci Meclisi başkanlık seçimleri, Bursa Cumhuriyet Lisesi'nde yapıldı. Öğrencilerin demokratik yollarla kendilerini ifade edebilmeleri ve öğrenciler arasında demokrasi kültürünün geliştirilmesini sağlamak amacıyla gerçekleştirilen uygulama, öğrenciler arasında heyecana neden oldu. Seçimlere Bursa İl Milli Eğitim Şube Müdürü Nebahat Sezgin´in yanı sıra yönetici ve öğretmenler de katıldı.

AMACIMIZ ÖĞRENCİLERİMİZE DEMOKRASİ KÜLTÜRÜ AŞILAMAK

İl Milli Eğitim Şube Müdürü Nebahat Sezgin, Projenin gayesi, öğrencilerimize demokrasi kültürü aşılamak, hoşgörülü, milli değerlerine bağlı, evrensel değerleri benimsemiş nesillerin yetiştirmektir. Öğrencilere seçme, seçilme ve oy kullanma kültürü kazandırmak için her okulda seçimler yapılıyor. En son il öğrenci meclisi başkanı seçiliyor. dedi.

17 ilçeden seçilen ilçe öğrenci meclis başkan ve üyelerinin katılımıyla yapılan seçimlerde, başkanlık için adaylığa soyunan 5 aday, listesini oluşturdu. 46 öğrenci meclis üyesinin oy kullandığı seçimlerde, başkan adaylarından Bilal Yıldız 15 oy, Feyza Bilirler 13, Barış Öngöre 9, Şevket Salur 6, ve Enver Yabansu ise 3 oy aldı.

Seçimi kazanan Bilal Yıldız ve ekibi, Bursa İl Genel Meclisi başkan ve üyeliklerine seçilerek, Ankara´da oluşturulacak olan Türkiye Öğrenci Meclisi'nde Bursa´yı temsil etme hakkını elde etti.



CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.