Bursa'da kadınlara eşitlik eylem planı hazırlanıyor

06 Kasım 2012 Salı 18:04
Bursa'da kadınlara eşitlik eylem planı hazırlanıyor






BURSA (CİHAN)- Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin çeşitli birimleri Kadın Dostu Kentler Projesi kapsamında Bursa'nın yerel eşitlik eylem planını hazırlamak üzere bir araya geldi.

İçişleri Bakanlığı ile Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA) ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı'nın (UNDP) işbirliğinde, İsveç Büyükelçiliği'nin katkılarıyla 12 ilde yürütülen ve Bursa'nın da pilot iller arasında yer aldığı Kadın Dostu Kentler Projesi devam ediyor. Bu kapsamda Bursa Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarını yürüten Eşitlik Birimi tarafından Yerel Eşitlik Eylem Planı Çalıştayı düzenlendi. Tayyare Kültür Merkezi'nde yapılan ve iki tam gün süren çalıştaya Belediyenin çeşitli şube müdürlüklerinde görevli 25 personel katılım sağladı.

Eğitim, İstihdam, Katılım, Kentsel Hizmetler, Şiddet ve Sağlık olmak üzere altı odak alanda belediye faaliyetleri ve bu faaliyetlerin toplumsal cinsiyet eşitliği açısından geliştirilmesi üzerine tartışmaların yapıldığı çalıştayda, 2013-2015 yıllarını kapsayan yerel eşitlik eylem planının ana hatları ortaya çıkmış oldu.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.