Bursagaz, Kayserigaz ile birlikte doğal afetlere hazırlanıyor

29 Kasım 2012 Perşembe 16:12
Bursagaz, Kayserigaz ile birlikte doğal afetlere hazırlanıyor






BURSA (CİHAN)- Alman enerji firması EWE AG'nin ana hissedarı olduğu Bursagaz, Kayserigaz ile birlikte muhtemel doğal afetlere yönelik tedbir çalışmalarını sürdürüyor.

Ortak Acil Eylem Planı kapsamında Bursagaz ekibi, Kayserigaz ile muhtemel bir afet durumunda neler yapılması gerektiği konusunda planlamalarda bulunup, tatbikatlar gerçekleştirdi. Bu planlara göre, Bursa'daki afet durumunda Kayserigaz Acil Müdahale Ekipleri destek ve yardıma gelecek, Kayseri'deki afet durumunda ise Bursagaz Acil Müdahale Ekipleri destek ve yardıma gidecek.

Kayserigaz'da yapılan toplantılarda, ilk gün tanıtım sunumları gerçekleştirilirken, diğer günlerde ise Kayserigaz'ın şehir istasyonları, şebekede kullanılan ekipmanları, bölge regülatörleri, müşteri istasyonları ve şehrin riskli bölgeleri gezildi. Gerçekleşen harita ve şebeke eğitimleri ardından son gün yapılan tatbikat ile Bursagaz işletme personelinin uyum sağlama performansı değerlendirildi.

Kayserigaz çalışanları da Bursa'ya gelerek, Bursagaz sahasında incelemelerde bulundu. Katılımcılar, aynı zamanda Yapım Kontrol Birim Yöneticisi Mete Kürşat Karakaş tarafından ilkyardım, harita ve GIS, iç tesisat, arama kurtarma ile 'Deprem ve Bursa Gerçeği' konularında bilgilendirildi. Kayserigaz ekiplerine ayrıca, afet durumunda en etkin araçlardan biri olan en son teknoloji ile donatılmış SCADA Merkezi gezdirilerek bilgi aktarıldı.

Yapılan çalışmalar ve eğitimlerle ilgili bilgi veren Bursagaz İşletme Bakım Müdürü Nurettin Erikçi, Bursagaz olarak, kardeş şirketimiz Kayserigaz ile birlikte gerçekleştirdiğimiz bu eylem planı kapsamında, olası bir doğal afet durumunda doğalgaz şebekesinde hasar meydana gelme ihtimalini göz önünde bulunduruyor ve oluşabilecek bu hasarları en kısa sürede bertaraf etmek için organize oluyoruz. dedi.

Ortak acil eylem planı çerçevesinde, Bursa'da ve Kayseri'de olabilecek herhangi bir afet durumunda doğalgaz şebekesinin güvenliğinin sağlanması, şebekenin kontrolü ve tekrar işletilmesi için her iki şirket bünyesinde ekipler oluşturduklarını ve eylem planları hazırladıklarını aktaran Erikçi, Bursa'ya güvenli ve sürekli doğalgaz arzı sağlamak için yapılması gereken tüm çalışmaları titizlikle yürüttüklerini kaydetti. Projenin başarılı bir ekip çalışmasına örnek teşkil ettiğini de belirten Erikçi, proje ekibinde bulunan Bursagaz ve Kayserigaz çalışanlarına, özverilerinden dolayı teşekkürlerini ifade etti.



CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.