Büyük Takas; Muhalifler 338 kişiyi Şam'a yolladı

Suriye hükümetiyle muhalifler arasında ilk kez geniş çaplı takas yapılıyor. Türkiye'de tedavi gören 338 rejim yanlısı ve refakatçisi uçakla Lübnan'a oradan da şama gönderildi

29 Aralık 2015 Salı 08:08
Büyük Takas; Muhalifler 338 kişiyi Şam'a yolladı






Büyük Takas; Muhalifler 338 kişiyi Şam'a yolladı


Rejim yanlısı 338 yaralı ve refakatçi Suriyeli'nin 2 THY uçağıyla Lübnan'ın başkenti Beyrut'a yola çıktığı dakikalarda, Beyrut'taki muhalif yanlısı 126 yaralı ve refaketçi Suriyeli de THY uçağıyla Hatay'a yola çıktı. 126 Suriyeliyi taşıyan THY uçağı, gece yarısı Hatay Havaalanı'na indi. Suriyelilerden 6'sı ağır olmak üzere 60'ı yaralı, 66'sının da refakatçi olduğu öğrenildi. Ağır yaralı 6 Suriyeli ve refakatçileri, havaalanında bekletilen ambulanslarla çeşitli hastanelere kaldırıldı. Geri kalan Suriyeliler ise 4 otobüs halinde Suriye'ye doğru yola çıktı.
Jandarma ve polisin korduğu otobüsleri, havaalanı çıkışında Hatayda'da yaşan Suriyeliler tarafından Suriye bayraklarıyla karşılandı. Otobüsler, Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan Suriye'ye geçiş yapacak.

2 UÇAKLA BEYRUT’A GİDECEKLER

Otobüs ve 112 Acil Servis ambulanslarıyla Cilvegözü Sınır Kapısı’ndan çıkan Suriyeliler, polis ve jandarmanın eskortluğunda Hatay Havaalanı’na ulaştı. Araçlardan inen 338 yaralı ve refakatçi, dış hatlar terminaline alındı. İşlemlerin ardından THY tarafından tahsis edilen ve pistte hazır bekletilen 2 uçağa bindirilecek olan rejim yanlısı Suriyeliler Lübnan’ın başkenti Beyrut’a uçacak.

UÇAKLAR AYNI ANDA KALKACAK

Öte yandan Şam'ın kırsalındaki Zebadani Köyü'nden alınan muhalif yanlısı 126 yaralı ve refakatçi ise Beyrut’a götürüldü. Takas kapsamında rejim yanlısı yaralıları taşıyacak Hatay Havaalanı’ndaki uçaklar ile muhalif yanlısı yaralıları taşıyacak Beyrut Havaalanı’ndaki uçak aynı anda kalkacak.
Muhalif yanlısı 126 yaralı ve refakatçinin Hatay’a getirileceği bildirildi.



Son Güncelleme: 29.12.2015 08:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.