Büyükşehir Belediyesi tarihi camiyi yıkılmaktan kurtaracak

04 Aralık 2012 Salı 11:52
Büyükşehir Belediyesi tarihi camiyi yıkılmaktan kurtaracak






KONYA (CİHAN)- Konya Büyükşehir Belediyesi, şehrin belli başlı tarihi eserlerinden biri olan ve temelinde kayma meydana gelen Sultan Selim Camii´ni yıkılmaktan kurtarıyor. Çalışmaları yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Sultan Selim Camii'nde yakın tarihin en önemli güçlendirme ve restorasyon çalışmasının yapıldığını kaydetti.

Tahir Akyürek, restorasyon ve güçlendirme çalışmaları devam eden Sultan Selim Camii´nde incelemelerde bulundu. Türbeönü Meydanı çalışması ile eşzamanlı yürütülen Sultan Selim Camii restorasyonu için Yakın tarihin Konya´daki en ciddi güçlendirme çalışması. diyen Başkan Akyürek, Konya'da ayakta kalmayı başarmış tarihi eserlerin korunması ve geleceğe taşınmasını amaçladıklarını vurguladı.

Başkan Akyürek, Sultan Selim Camii´nde son dönemlerde kayma tespit edildi. 450 yıllık tarihi mirasın gelecek kuşaklara aktarılması sorumluluğu bizlere ait. O nedenle Sultan Selim Camii´nde ciddi bir güçlendirme ve restorasyon çalışması yapılıyor. Temele kadar inilerek güçlendirme çalışmaları yapılıyor. dedi.

Konya tarihin korunması açısından önemli çalışmalar yapıldığını belirten Akyürek, Türbeönü Meydanı´nda yapılan çevre düzenlemesinin de buna hizmet edeceğini vurguladı. Başkan Akyürek, Sultan Selim Camii'nde yapılan çalışmalarda caminin temelinin çevreden su almaması, ağaç köklerinin temele zarar vermemesi için gerekli tedbirlerin alındığını sözlerine ekledi.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.