Büyükşehir´den Dünya Engelliler Günü sergisi

04 Aralık 2012 Salı 17:04
Büyükşehir´den Dünya Engelliler Günü sergisi






ANKARA (CİHAN)- Ankara Büyükşehir Belediyesi´nin, 'Dünya Engelliler Günü' nedeniyle 'Aramızdaki fark engel olmasın' ana temasıyla düzenlediği resim ve el sanatları sergisi, Kızılay Metro Sanat Galerisi´nde açıldı.

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Adnan Şeker ile belediye bürokratları ve Eryaman Aile Yaşam Merkezi Engelliler Merkezi üyeleri, serginin açılış kurdelesini birlikte kestiler. Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Adnan Şeker, Büyükşehir Belediyesi´nin Ankara´da yaşamını sürdüren engelliler için çok özel hizmetler sunduğunu anlattı. Başkan Şeker, Engellilerin tedavisi için fizyoterapi merkezleri, evlerinde temizlik, akülü ve tekerlekli araç, Akçay tatil kampında deniz kenarında yaz tatili, Görme Engelliler Eğitim ve Teknoloji Merkezi´nde teknolojik hizmetlerimiz gibi 24 alanda engellilere hizmet veriyoruz. Büyükşehir Belediyesi Engelliler Merkezlerine kayıtlı üyelerin, merkezdeki öğretmenlerin desteğiyle geliştirdikleri resim yeteneklerini, elişi hünerlerini sergi açarak Başkentlilerle paylaşıyoruz. Hayırlı olsun. dedi.

Sergiye cam boyama tekniğiyle yaptığı bir melek figürüyle katılan Aysun Karaemir, Eryaman Aile Yaşam Merkezi´ne 6 yıl önce üye olduğunu belirterek, Büyükşehir Belediyesi´nin bize en büyük katkısı, bizi bağımsızlaştırması. Yıllar içinde kendime güvenim çok arttı. Bizim fikirlerimizi alıp ona göre plan yapıyorlar. Geziler, tatiller, pikniklere gidiyoruz. Balıkesir´i, Çanakkale´yi gördüm, çok mutluyum. diye konuştu.

Daha sonra mini bir konser veren Engelliler Rock Grubu, izleyen vatandaşların coşkulu alkışları altında ünlü rock grupları Duman ve Kurban´ın sevilen parçalarını seslendirdi. Tamamı Eryaman Aile Yaşam Merkezi üyesi engellilerin eserlerinden oluşan sergide, yağlı boya tablolar, ahşap boyama tepsiler ve çeşitli elişi takıları yer alıyor. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.