Bylock'ta Tarkan'ın kuzu kuzu şarkısını dinlemiş

Terör örgütü FETÖ'nün Bylock kullanıcısı üyeleri kendilerini ilginç gerekçelerle savunuyor. FETÖ şüphelisi Cemil Akbaş telefonundaki uygulamadan Tarkan'ın Kuzu Kuzu şarkısını dinlediğini ileri sürdü

17 Ekim 2017 Salı 13:40
Bylock'ta Tarkan'ın kuzu kuzu şarkısını dinlemiş






Bylock'ta Tarkan'ın kuzu kuzu şarkısını dinlemiş

Samsun'da bir din görevlisi telefonunda yüklü ByLok'tan serbest bırakılırken, Bartın'da ise dersane müdürü telefonundaki Byloc'tan Tarkan'ın Kuzu Kuzu şarkısını dinlediğini iddia etti.

Bartın'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan haklarında dava açılan, aralarında il imamının da yer aldığı 7'si firari 8 sanığın yargılanmasına devam edildi


Bartın Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, "silahlı terör örgütü üyeliği" iddiasıyla tutuklu yargılanan, örgütle bağlantılı dershanenin müdürlüğünü yapan Cemil Akbaş, tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

Akbaş, savunmasında 4 aydır tutuklu bulunduğunu ve eşinin kanser tedavisi görmesi nedeniyle mağdur olduğunu söyledi.

" BYLOCK İDDİASINI KABUL ETMİYORUM"

Kendisinin terör örgütü üyesi olmadığını ve her türlü terör örgütünü lanetlediğini savunan Akbaş, "Ben sadece örgütle bağlantılı dershanede çalıştım. 'ByLock' kullandığım iddiasını kabul etmiyorum." diyerek tutuksuz yargılanma talebinde bulundu.

"KUZU KUZU ŞARKISINI DİNLEMİŞ"

Sanık avukatı Zafer Kiremitçi de müvekkilinin örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock" kullanmadığını öne sürdü.

Son günlerde bazı uygulamaların içinde yer alan küçük reklam dosyalarının ByLock IP'sini kullandığı yönünde haberler çıktığını söyleyen Kiremitçi, "Telefonlarına ByLock indirmemiş kişiler, bazı uygulamaları kullandığında ByLock'un serverlarına bağlanmış gibi görünebiliyorlar. Müvekkilim de müzik uygulaması üzerinden Tarkan'ın 'Kuzu Kuzu' şarkısını dinlemiş ve bu sebeple farkında olmadan ByLock serverlarının IP'sine bağlanmış olabilir. Yine 5 vakit namaz kılan müvekkilim, indirdiği ezan programını dinlerken küçük reklam dosyalarına tıklayarak da programa girmiş olarak görünebilir." ifadelerini kullandı.

Kiremitçi, müvekkilinin adli kontrol tedbirleri uygulanarak tutuksuz yargılanmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, Akbaş'ın tutukluluk halinin devamına karar vererek, ByLock içeriklerinin tespiti ve dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

BYLOCK KULLANDIĞI TESPİT EDİLEN DİN GÖREVLİSİ TAHLİYE OLDU


Samsun'da kendisine ait telefon numarasını 6 ayrı telefonda kullanıp hepsinde de Fetullahçı Terör Örgütü'nün gizli haberleşme ağı olan ByLock kullandığı tespit edilen din görevlisi, tutukluluk hali göz önünde bulundurularak adli kontrol şartıyla tahliye edildi.


Samsun'un Vezirköprü ilçesindeki bir camide din görevlisi olarak görev yaparken Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 8 ay önce açığa alınıp 6 ay önce de tutuklanan Yusuf B.C.'nin (44) Samsun 4. Ağır Ceza Mahkemesinde "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan yargılanmasına başlandı. Bugün görülen davanın ilk duruşmasına tutuklu bulunduğu Vezirköprü M Tipi Cezaevinden Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEBBİS) ile katılan Yusuf B.C., hakkındaki suçlamaları kabul etmedi. Kullandığı cep telefonu numarasında 6 ayrı cep telefonundan örgütün gizli haberleşme ağı olan ByLock kullandığı tespit edilen Yusuf B.C. telefonunu namaz saatinde caminin kilitli olmayan odasında bıraktığını ve telefonunun sürekli burada şarjda durduğunu söyledi. Terör örgütüne üye olmadığını savunan Yusuf B.C. tahliyesini talep etti.


Mahkeme heyeti Yusuf B.C.'nin delillerin toplanmış olması ve tutukluluk halini göz önünde bulundurarak yurt dışı çıkış yasağı getirilerek adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verdi.

Anahtar Kelimeler:
FETÖ
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.