Çadır kentte çarşı kuruldu, Suriyeliler kent merkezine inmekten kurtuldu

07 Aralık 2012 Cuma 12:15
Çadır kentte çarşı kuruldu, Suriyeliler kent merkezine inmekten kurtuldu






HATAY (CİHAN)- Ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiye´ye sığınan Suriyeliler için Hatay´da kurulan 5 çadır kentten birisi olan Yayladağı Tekel Çadır Kenti'nde konaklayan Suriyeliler ihtiyaçlarını karşılamak için 15 iş yerinden oluşan mini bir çarşı oluşturuldu.

İşletmeciliğini çadır kentte kalan Suriyelilerin yaptığı ve iş yeri sahiplerinin kura ile belirlendiği mini çarşıda çay ocağından bakkala, manavdan dürümcüye ve fırına kadar birçok iş yeri bulunuyor. Çadır kentte kalan Suriyeliler, Yayladağı şehir merkezine giderek alışveriş yapmaktansa, kış aylarının gelmesiyle birlikte çadır kent içinde oluşturulan bu mini çarşıdan ihtiyaçlarını karşılıyor. İş yerleri arasında en çok ilgiyi taze ekmeklerin yapıldığı fırın ve manavlar görüyor.

ÇADIRLARA YAĞMUR ÖNLEMİ ALINDI

Öte yandan kış mevsiminin gelmesiyle birlikte çadır kentte yağmur ve soğuğa karşı bazı önlemler alındı. Alınan önlemler arasında çadırların kışlık olarak değiştirilmesi, çadırların üzerine yağmurdan korunmak için branda çekilmesi ve her çadıra birer ısıtıcı dağıtılması yer alıyor. Ayrıca zeminin yağmur yağdığında çamur olmaması için çadır kentin zemini tamamen mucurla kaplandı.

ORDUDAN KOPAN KOPANA

Öte yandan Suriye ordusundan kopuşlar da sürüyor. Suriye ordusundan ayrılan 5 albay, 1 yarbay, 2 binbaşı, 3 yüzbaşı, 3 üsteğmen ve 2 başçavuş ile ailelerinin yer aldığı 43 kişi Reyhanlı sınırından geçerek Türkiye´ye sığındı. Gerekli işlemleri yapılan askerler ve aileleri Suriye ordusundan ayrılan asker ve ailelerinin konakladığı Apaydın Çadır Kenti'ne gönderildi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.