Çağrı Merkezi ile dolandırdılar, iPhone 6 yerine mandal

İstanbul polisinin son üç aydır takip ettiği çağrı merkezli dolandırıcılık çetesi çökertildi. 25 kişinin göz altına alındığı operasyonca çok sayıda bilgisayara da el konuldu.

03 Mart 2016 Perşembe 01:25
Çağrı Merkezi ile dolandırdılar, iPhone 6 yerine mandal






Çağrı Merkezi ile dolandırdılar, iPhone 6 yerine mandal

Türkiye genelinde hızla yaygınlaşan Çağrı Merkezleri, dolandıdrıcı çetelerinin yeni üssü oluyor. Son yıllarda çağrı merkezleri üzerinden artan dolandırıcılık olaylarına bir yenisi daha eklendi. İstanbul polisinin 3 aydır takibe aldığı dolandırıcılık çetesi, tuzağa düşürdüğü vatandaşları son model iPhone kazandınız diyerek kandırdığı ortaya çıktı.  İstanbul'da, kurdukları "çağrı merkezi" şirketiyle binlerce kişiyi dolandırdıkları iddia edilen bir şebekeye operasyon yapıldı. 25 kişi gözaltına alındı.

PRİMLERİNİZİ DÜZENLİ ÖDEDİNİZ ÖDÜLÜ HAK ETTİNİZ!

Şüphelilerin, telefonla aradıkları vatandaşlara, “SSK primlerinizi çok düzgün ödediğiniz için bedava cep telefonu kazandınız" diyerek kargo parası olarak 100 lira istedikleri öğrenildi.

Asayiş Şube Müdürlüğü'ne yapılan çok sayıda dolandırıcılık şikayeti üzerine yaklaşık 3 ay önce soruşturma açıldı. Yapılan teknik ve fiziki takibin ardından, kimlikleri tespit edilen şebeke üyelerine karşı bu sabah saatlerinde eşzamanlı operasyon yapıldı. Baskınlarda, şebekenin yönetici kadrosunun da aralarında bulunduğu 25 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Baskın yapılan adreslerdeki bilgisayarlara incelenmek üzere el konuldu.
100 TL KARGO PARASI İLE BİNLERCE KİŞİYİ KANDIRDILAR
Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği'ne getirilen şüpheliler sorguya alındı. Şüphelilerin, rastgele aradıkları vatandaşları, “Sosyal Sigortalar primlerinizi çok düzgün ödediğiniz için piyasa değeri 3 bin lira olan bir cep telefonunu bedava kazandınız" diyerek kandırdıkları öğrenildi. Daha sonra mağdurlardan telefonlarını almak için 100 liralık kargo parası ödemelerini isteyen şüphelilerin, karşılık olarak ise içine kağıt, mandal ya da kırık vazo gibi şeyler koydukları kutuları gönderdiği ortaya çıktı.

Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından gözaltındaki şüphelilerle ilgili ek gözetim süresi alınırken, olayla ilgili soruşturmanın çok yönlü sürdüğü, gözaltı sayısının önümüzdeki günlerde artabileceği belirtildi.
Son Güncelleme: 03.03.2016 01:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Engin 2016-03-03 02:39:04

i̇yi bari boş çıkmamışlar :) ya bu milleti ben anlamıyorum akıllarına da mı gelmiyor bu telefon bu kadar pahalıyken 100 tl kargo parasına bana veriyorlar diye hey gidi hey :))