Cam Filmi Takanlara Trafik Cezası Gelecek

Cam filmi takanlara trafik cezası gelecek. İçişleri Bakanlığı 81 ile göndermiş olduğu talimat doğrultusunda cam filmi kullanan araç sahiplerine trafik cezası kesileceğini bildirdi.

11 Eylül 2015 Cuma 19:53
Cam Filmi Takanlara Trafik Cezası Gelecek







Cam filmi takanlara trafik cezası gelecek. İçişleri Bakanlığı 81 ile göndermiş olduğu talimat doğrultusunda cam filmi kullanan araç sahiplerine trafik cezası kesileceğini bildirdi. Plakadansorgula.com sitesinden alınan habere aracında cam filmi bulunduran kişilerin biran önce bu filmi sökmeleri gerekiyor. Aynı sebepten ötürü birkaç defa ceza yiyen sürücünün aracına el konulabilecek.

Bu sisteme geçilmesinin nedeni Emniyet Genel Müdürlüğü gelen şikayetler  sebep oldu. ve özellikle eski model araçların kaportalarında, egzozlarında, ışık donanımlarında ve lastik ebatlarında mevzuata aykırı değişiklik yapılarak modifiye edildiğinin tespit edilmesi etkili olmuştur.

Bu araçların çevredekileri rahatsız edecek derecede kullanıldığı kanaatine varıldı. Sürücülerin hız, şerit izleme ve değiştirme ile kırmızı ışık gibi birçok trafik kuralı ihlalinde bulundukları ve zaman zaman da trafik kazalarına neden oldukları anlaşılıyor. Notu düşüldü.

Film Takılan Araçlara Para Cezası Verilecek.

Süreklilik arz edecek şekilde devamlı yapılması amaç edinen ve 81 İli kapsayan bu uygulama ile ilgili şu emir verildi: 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu ve bağlı Yönetmeliğe hükümlerine aykırı olarak araçlarında teknik değişiklik yapanlar hakkında Kanu'nun 32. maddesine muhalefet etmekten 88 TL idari para cezası+10 ehliyet ceza puanı uygulayın talimatı verilmiştir.

Trafikte fazlaca rastlanan camlarına film çekilmiş araçlarda bu cezanın kapsamında yer alıyor. Trafik polisleri, cam takılmış araçları tespit ettiğinde filmleri söktürerek ceza kesme yetkisini sonuna kadar kullanabilecek.

Modifiye yapılmış araç camı filmli araçlar gibi trafik sigortasız araçlar da trafikte bulunmaması gereken araçlar. Trafik sigortasını yaptırmamanın veya geciktirmenin maddi yaptırımları vardır. Bu yüzden hem ilk defa trafik sigortası yaptıracak, hem de trafik sigortası yenilemesi gelen sürücülerin bu konuda dikkatli olması gerekmektedir.

Kaynak: Trafik Ceza Sorgulaması

Son Güncelleme: 07.10.2015 13:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.