Cami bahçesinde ağaç katliamı; Namaza kestirmeden gitmek için kesmişler

Serdivan Buhara Cami içindeki ağaçları kesen magandaların aynı yerleşkede bulunan Kuran Kursu görevlisi olduğu ortaya çıktı. 31 ağacı boğazlayan zanlılar cemaat namaz kılarken eylemi gerçekleştirmiş. Savunmalarında ise "Camiye yolu kısaltmak istedi" dedikleri ifade ediliyor.

16 Temmuz 2018 Pazartesi 02:30
Cami bahçesinde ağaç katliamı;  Namaza kestirmeden gitmek için kesmişler






Camiye kestirmeden gitmek için 31 ağacı kesmişler: Cemaat namaz kılıyordu


Camide ağaç katliamı, Sakarya'da bir cami bahçesinde ağaç kesilmnesine vatandaşlar tepki gösterirken, olayın faileri güvenlik kameralarından tesbit edilerek gözaltına alındı..


Bir camide henüz birkaç yaşındaki 31 çam ağacını boğazlayan magandalar, camii yerleşkesinde yer alan Kuran Kursu görevlisi çıktı. Agaç kesen magandalar, çam fidanlarının etrafını dolaşma zahmetine katlanmamak, yolu kısaltmak için kökledikleri ağaçlar için yaptıkları savunma toprak, tabiat ve agaç sevgisinden uzak, bencillik ve cehalet kokuyor..  Kendi bahçelerini genişletmek için cami bahçesindeki ağaçları boğazlayan sözde dindar magandalar "Camiye giden yolu kısaltmak isçtedik, kötü bir niyetimiz yoktu" diyerek kendilerini savundu. 

BU NASIL YOLU KISALTMA: CEMAAT NAMAZDA ONLAR AĞAÇ KESİYOR

Kuran Kursu ile Camii arasındaki mesafeyi kısaltmak isçteyen ağaç magandalarının cemaat içeride namaz kılarken camiye gitmek yerine agaçları kesmesi gözden kaçmadı. Cemaat Namazdayken 31 Çam Ağacını Çalanların Amacı Pes Dedirtti: Camiye Ulaşımı Kolaylaştırmak


Sakarya'da bir cami bahçesindeki 31 çam ağacını keserek götüren 4 kişi ifadelerinde, kendi yollarını açmak, bahçelerini genişletmek ve camiye ulaşımı kolaylaştırmak için ağaçları kestiklerini söyledi.

Sakarya'da bir cami bahçesindeki 31 çam ağacının 4 kişi tarafından kesilerek götürülmesi güvenlik kamerasınca kaydedildi. Şüphelilerin emniyetteki ifadelerinde, kendi yollarını açmak, bahçelerini genişletmek ve camiye ulaşımı kolaylaştırmak için ağaçları kestikleri, herhangi bir hırsızlık kasıtlarının olmadığını söyledikleri öğrenildi.

12 DAKİKADA 31 ÇAM AĞACINI KESEREK GÖTÜRDÜLER

Akşam namazı için Serdivan ilçesindeki Buhara Zaim Güllü Camisi'nde bulunan vatandaşlar, namaz çıkışında ağaçların yerinde olmadığını gördü. Güvenlik kameralarını inceleyen cemaat, 4 şüphelinin saat 20:28 ile 20:40 arasındaki 12 dakikalık zamanda 31 çam ağacını keserek götürdüğünü tespit etti.

DERNEK BAŞKANI "ÇOK ÜZÜLDÜK"

Serdivan Buhara Cami İlim ve Hizmet Derneği Başkanı Ruhi Cinak, "4,5 yıl önce ekmiştik çam ağaçlarını, şimdi diğerlerinin de kesilmesinden endişe ediyoruz. Allah'ın evinin bahçesine biz bu kadar hizmet ettik, güzelleştirdik ancak böyle görünce çok üzüldük" dedi.

"HA İNSAN ÖLDÜRMÜŞ HA AĞAÇ KESMİŞ"

Cinak, "Bunu yapanlar insan olamaz, bunu yapanlar ha insan öldürmüş ha ağaç kesmiş. Bunu normal bir insan yapamaz. Cami cemaatimiz de yaşanan durum karşısında tepki gösterdi. Üzgünüz ve öfkeliyiz" diye konuştu. Cinak, kesilen ağaçların yerine yenisini dikeceklerini sözlerine ekledi.

POLİSTEN ÜÇ ZANLIYA GÖZALTI

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, olayın ardından şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı. Güvenlik kamerası görüntülerinden şüphelilerin kimliklerini tespit eden ekipler, M.B, İ.Ö. ve H.A'yı yakaladı. Olayın Serdivan ilçesindeki Buhara Cami Kur'an Kursu ile aynı mülkiyet içerisinde faaliyet gösteren başka bir Kur'an Kursu görevlileri tarafından gerçekleştirildiği belirtildi.

CAMİYE ULAŞIMI KOLAYLAŞTIRMAK İÇİN AĞAÇLARI KESMİŞLER

Şüphelilerin emniyetteki ifadelerinde, kendi yollarını açmak, bahçelerini genişletmek ve camiye ulaşımı kolaylaştırmak için ağaçları kestikleri, herhangi bir hırsızlık kasıtlarının olmadığını söyledikleri öğrenildi.

Son Güncelleme: 16.07.2018 05:16
Anahtar Kelimeler:
Camide Ağaç Katliamı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.