Cami cemaatini soyan çete yakalandı: 13 gözaltı

11 Temmuz 2011 Pazartesi 12:31
Cami cemaatini soyan çete yakalandı: 13 gözaltı







Ankara Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan operasyonda, cami ve şadırvanlarda güven duygusunu istismar ederek, 'muslukçuluk' tabir edilen yöntemle 46 ayrı hırsızlık olayı gerçekleştiren 13 kişi gözaltına alındı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen soruşturma sonucunda Ankara ve Kırıkkale'de 19 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda, Mehmet S., Ergin T., Mevlüt Y., Faik A., Veli S., Üstün A., İbrahim Ö., Ergün A., Hüseyin Ş., İlhami D., Tuncer K., Abdullah Ö. Ve İzzet Ö. gözaltına alındı.

Şüphelilerin 'muslukçuluk' suretiyle işledikleri suçlardaki yöntemler dikkat çekti. Emniyette sorguları tamamlanan zanlıların, abdest alma bahanesi ile cami, mescit şadırvanlarına veya abdesthanelerine girip, abdest almakta olan vatandaşların askıya asmış oldukları ceket veya montlarının üzerine perdeleme amacı ile kendi ceket ve montlarını astıktan sonra el çabukluğuyla vatandaşların cüzdan veya paralarını aldıkları ortaya çıktı. Birbirleriyle irtibat halinde 3-4 kişilik gruplar halinde hırsızlık olayını gerçekleştirdiği belirtilen zanlıların, çaldıkları cüzdanların içerisindeki kredi kartlarını ise ATM'lerden para çekmek amacıyla kullandıkları tespit edildi.

Yakalanan 13 zanlı emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Aynı suçtan 4 kişinin daha cezaevinde olduğunu belirten emniyet yetkilileri, firari çete üyesi Özgür Ç.'nin ise yakalanması için çalışma başlattıklarını duyurdu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.