Can Dündar'a silahlı saldırı: NTV muhabirinin paçasına el konuldu

Flaş haber Adliye önünden geldi. Gazeteci Can Dündar adliye önünde silahlı bir kişinin saldırısına uğradı. İşte Can Dündar'a silahlı saldırı haberinin detayları

06 Mayıs 2016 Cuma 19:48
Can Dündar'a silahlı saldırı: NTV muhabirinin paçasına el konuldu






Can Dündar'a silahlı saldırı: NTV muhabirinin paçasına el konuldu



Gazeteci Can Dündar'a silahlı saldırının ardından siyasiler ve çok sayıda gazeteci olay yerine koştu. Saldırıdan yara almadan kurtulan Can Dündar olay sonrası yapkığı açıklamada 'Bana doğru namlunun yöneldiğini gördüm' dedi. Saldırgana engel olmak isteyen Dündar'ın eşi ve bir CHP milletvekili korkunç cinayetin önüne geçti. Saldırı sırasında NTV muhabiri ile röportaj yapan Can Dündar'ın adliyeye doğru koştuğu gözlendi. Bu arada bacağından yaralanan NTV muhabiri Yavuz Şenkal'ın pantolonunun bir paçasına polis 'Olay delili olarak' el koydu


BANA SİLAH DÖNDÜĞÜNÜ GÖRDÜM

Silahlı saldırgan hareketliliğinden sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Can Dündar, "Haftalardır sürekli bizzat hedef gösterilen bir gazeteci elbette böyle bir şeyle karşılaşabilir. Onun için hedef gösterenler inşallah bundan ders alır diye düşünüyorum. İçeride adliyede yıldırmaya çalışıyorlar, dışarıda silahla yıldırmaya çalışıyorlar. Bunun örnekleri var, biz yılmayız yani. Ne yaparlar yapsınlar. 2 el ateş edildi. Karşı karşıyaydık. Bana seslenerek üstüme şey yaptı. Eşim ve sayın vekilimiz yanımdaydı onlar engel oldular."

CAN DÜRDAR'A SALDIRAN KİŞİNİN POLİS KAYDI KABARIK

Can Dündar'a  Çağlayan Adliye Sarayı önünde silahlı saldırı da bulunan kişinin  1976 Sivas doğumlu Murat Şahin olduğu tespit edildi. Daha önceden tehdit,yaralama ve hakeretten poliste kaydı bulunan zanlı olay anında  çevrede bulanan polisler tarafından yakalandı. Olayda 9 mm ruhsatsız silah kullandığı belirlenirken ve silahın başka suçta kullanılıp kullanılmadığının araştırılması için balistik incelemeye gönderildi. Murat Şahin Asayaş Şube Müdürlüğüne götürülüyor.


KILIÇDAROĞLU: HEDEF GÖSTERENLER CAN DÜNDAR'A YAPILAN SALDIRININ SORUMLUSUDUR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, adliye önünde Can Dündar'a silahlı saldırı girişiminde bulunulmasıyla ilgili olarak, "Hedef gösterenler, Can Dündar'a yapılan saldırının sorumlusudur" dedi.


CHP lideri Kılıçdaroğlu, Can Dündar ve Erdem Gül'ün yargılandığı "MİT TIR'ları haberi" davasında karar beklenirken adliye önünde Can Dündar'a silahlı saldırı girişiminde bulunulmasıyla ilgili açıklama yaptı. Sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden Can Dündar'a geçmiş olsun dileğinde bulunan Kılıçdaroğlu, "Nefret söylemleri ile işini yapan gazetecileri hedef gösterenler, Can Dündar’a yapılan saldırının sorumlusudur. Geçmiş olsun Can Dündar" ifadelerini kullandı.
Son Güncelleme: 06.05.2016 21:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.