Çanakkale Belediyesi uyardı: İki üç gün daha şebeke suyu içmeyin

05 Aralık 2012 Çarşamba 15:47
Çanakkale Belediyesi uyardı: İki üç gün daha şebeke suyu içmeyin






ÇANAKKALE (CİHAN)- Çanakkale'de etkili olan yağışın ardından içme suyunu temin eden baraj bulandığı ve arıtma tesisi de bunu gidermediği için musluklardan bulanık su akıyor. Çanakkale Belediyesi, problemin devam etmesi sebebiyle vatandaşların iki üç gün daha şebeke suyu içmemesini istedi.

Üç gün önce etkili olan sağanak yağmur, Çanakkale'de içme suyunu da etkiledi. Yağışla beraber dağlardan akan suyun toplandığı ve şehir merkezinin su ihtiyacını karşılayan Atikhisar Barajı'nın suyu çamur rengini aldı. Barajdan aldığı suyu merkeze veren tesisin tam arıtamaması sebebiyle musluklardan bulanık su akıyor. Konu ile ilgili vatandaşları uyaran Çanakkale Belediye Başkan Vekili Celal Karakaş, Normalde barajdan arıtma tesislerine gelen suyun bulanıklık oranı 8-10 NTU iken bu yağışlardan sonra bin NTU değerlerine ulaştı. Dolayısı ile sular çamur gibi akmaya başladı. Birtakım tedbirler aldık, ondan sonra suyun artıma tesislerine gelişi 200-300 NTU'lara düştü. Kimyasal tedbirler aldık. Bulanıklığı düşürmek için suyun debisini düşürdük. Debinin düşmesi nedeniyle yüksek kesimlerde su iyi akmayabilir. Vatandaşlar bilsinler ki bu geçici bir tedbirdi. Yavaş yavaş debiyi de yükseltmeye başlıyoruz. Her mahallede değerler almaya başladık. Şimdilik endişe edilecek bir şey yok ama yine de tedbir olarak içme suyu olarak iki üç gün kullanılmamasını tavsiye ediyoruz. Başka su kullanma imkanı olmayanlar varsa, suların dinlendirildikten sonra kullanmasından mahzur yoktur. Yağmur bir daha böyle olursa yine aynı şekilde vatandaşları uyararak tedbir alacağız. dedi.

Başkan Vekili Karakaş, Çanakkale içinden geçen Sarıçay'daki su miktarının artmasının da barajdaki su seviyesinin yüzde 90'ının üzerine çıkmasından sonra kapakların açılması sonucu meydana geldiğini sözlerine ekledi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.