Çanakkale depremi için uzmanından korkutan uyarı: Kırık kımıldadı

İTÜ Maden Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan ve ÇOMÜ Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Doğan Perinçek, açıklamalarda bulundu,

24 Temmuz 2015 Cuma 07:48
Çanakkale depremi için uzmanından korkutan uyarı: Kırık kımıldadı






Çanakkale depremi için uzmanından korkutan uyarı: Kırık kımıldadı

Son dakika deprem, Çanakkale'de deprem, Eceabat'ta deprem, Gelibolu'da deprem, Lapseki'de deprem,

PROF. DR. ERCAN : ECEABAT KOCADERE'DE KUZEY ANADOLU KIRIĞI KIMILDADI

Çanakkale'de saat 05.39'da merkez üssü Eceabat İlçesi'ne bağlı Kocadere Köyü olan 4.8 büyüklüğünde deprem ile ilgili İTÜ Maden Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Doğan Perinçek, açıklamalarda bulundu,

İTÜ Maden Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'ın açıklaması şöyle; 24 Temmuz 2015 Cuma günü 05.39 'da Eceabad-Kocadere odaklı küçük boyutta bir deprem oluşmuştur. Depemin 02 sularında başlayan 4,4, 3,5 büyüklüklerinde öncüleri vardır. Depremin ilk saat içinde 5 tane 3,2'den küçük artçıları oluşmaktadır. Deprem Kuzey Anadolu kırığının Marmara-Saros bağlantısında 2013 6,3 depreminin ardılı olarak oluşması, Tekirdağ kolunda gerginlik birikiminin bir belirtisi olarak bakılabilir. Deprem odağı 10 ile 11 km arası gevrek granit katmanı içinde beklenen derinlikte olmuştur. Çanakkale içinde kötü yapılmış evlerde çatlak yer yer baca düşmesi oluşturan depremde ilk açıklamalara göre yıkım olmamış, ancak eş uzaklıkta olan İzmir ile Bursa'nın gevşek sulu tortul çökelleri üzerinde yer alan evlerde korkutucu sarsıntılar oluşturmuştur. Bu depremin 2013'de olan Saros depreminin bir artçısı olduğu kanısında değilim. Ancak, gelecek 10 gün içinde 3,5-4,0'a varan büyüklüklerde artçıları olacaktır. Bugünkü depremin İstanbul ile Tekirdağ önündeki Kuzey Anadolu Kuzey kollarında bir deprem oluşturması şaşırtıcı olur. Tekirdağ ile İstanbul kolları kırılmadan önce küçük, orta büyüklükteki depremlerin olması beklenen durumdur. Ne var ki, bu depremin arkasından büyük bir depremin gelip gelmeyeceği geleceği söylenemez. Yazlıkçılar korkmuştur. Ancak yazın tadını çıkarmaya baksınlar. Kısa süre içinde İstanbul kolunun kırılması beklentim içinde değildir. Ne var ki, Tekirdağ ile İstanbul kollarının önceliklerinin değişmesi beni şaşırtmaz."

PROF. DR. PERİNÇEK : BUNDAN SONRA ARTÇI DEPREMLER OLUR

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Doğan Perinçek, sosyal paylaşım sitesi Facebook'tan yaptığı açıklamada, 4.8 şiddetindeki depremin ana deprem olduğunu, geri kalanın artçı olduğunu belirterek vatandaşları dikkatli olmaya davet etti.

Çanakkale sabaha karşı arka arkaya 4 sefer sallandı. Saat 04.26'da başlayan 4.4 şiddetindeki depremin ardından 3.3, 4.8 ve 1.6 şiddetlerinde depremler meydana geldi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Doğan Perinçek, sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden Çanakkale'de yaşanan depremi değerlendirdi.

Vatandaşları sokağa döken depremi değerlendiren Prof. Dr. Perinçek, ana depremin 4.8 şiddetinde deprem olduğunu söyledi.

Vatandaşları dikkatli olmaya davet eden Perinçek depremleri şöyle yorumladı: "Eceabat-Kocadere dolayında olan 4,4 büyüklüğünde bir deprem oldu. Bu depremin öncü deprem olarak değerlendiriyorum. Ana deprem 4.8 olup saat 5.39 da gerçekleşti. 3.3 ve 1.6 büyüklüğündeki depremler ise artçı depremler. Bundan sonra çok sayıda artçı deprem olması doğaldır, hazırlıklı olalım. Artçı depremlerin 4.6'dan büyük olması beklenmiyor. Deprem merkezine yakın hasarlı bina varsa yurttaşlarımız bu binalardan uzak dursunlar."
Son Güncelleme: 24.07.2015 07:53
Anahtar Kelimeler:
Son Dakika Deprem
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
MEHMET 2015-07-24 07:58:11

hocam korkutmayin bi̇zi̇ bi̇r uyandik hem savaş çıkmış hem de sallanıyoruz allahım sabır ver