Çanakkale´de Mekkeli, Kudüslü ve Ciddeli şehitler yan yana yatıyor

04 Aralık 2012 Salı 15:09
Çanakkale´de Mekkeli, Kudüslü ve Ciddeli şehitler yan yana yatıyor






ÇANAKKALE (CİHAN)- Çanakkale 57. Alay Şehitliği´nde, birçok milletten şehitler yan yana yatıyor. Bunlar arasında Mekkeli, Kudüslü, Ciddeli ve Azerbaycanlılar da bulunuyor. Türkiye´nin tarihinde çok önemli bir yere sahip olan ve 97 yıl önce yapılan Çanakkale Savaşları´na, birçok milletten Osmanlı askeri katıldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bugün AK Parti Değerlendirme ve İstişare Toplantısı´nda bu konuya değindi. Erdoğan, konuşmasında şunları kaydetti: Sizin Gazze'yle, Suriye'yle ne işiniz var diyenler, bu isimlere dikkat etsin. Çanakkale Savaşları´ndaki şehitlerimizden 21. Alay´dan Abdülkadiroğlu Er Kadir, Suriyeli. 57. Alay´dan Abdurrahmanoğlu Er Yakup, o da Suriyeli. 56. Alay´dan Gazzeli şehit. 144. Alay´dan Alioğlu Er Hasan. Nereli biliyor musunuz? Gazzeli. Bu şehitlerimiz için bu ülkelerle ilgileniyoruz. Bu çocuklar bizim ordumuzda, bizim bayrağımız altında savaştı. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.