Çanakkale'de musluklardan bulanık su akıyor

04 Aralık 2012 Salı 15:10
Çanakkale'de musluklardan bulanık su akıyor






ÇANAKKALE (CİHAN)- Çanakkale'de etkili olan sağanak yağmur, içme sularını da etkiledi. Şehir merkezindeki evlerin musluklarından bulanık su akıyor. Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, vatandaşlardan gelen yoğun şikayetler üzerine bir basın açıklaması yaptı. Şehrin içme suyunu karşılayan Atikhisar Barajı havzasının yağmurdan etkilendiğini, erozyondan kaynaklanan toprak ve diğer maddelerin baraj suyunu bulanık hale getirdiğini söyledi.

Başkan Gökhan, açıklamasında şunları söyledi: Barajdan arıtma tesisimize berrak su gelmemektedir. Arıtma tesisimize gelen ham su bulanıklık değeri, normal zamanlarda 8-10 iken şimdi bin civarında. Başka bir deyişle çamur kıvamı taşımaktadır. Bu değerin düşürülmesi için tesisimiz yoğun bir teknik çalışma içindedir. Bu değerin standart olması adına kente basılan su debisini azaltarak arıtma işlemleri uygulanmaktadır. Bu durum ise kentin suyu yoğun kullanma zamanlarında üst kotlardaki ve üst katlardaki yerlerin zaman zaman su alamamasına neden olmaktadır. Kente basılan suyumuzda az da olsa bulanıklık görülse de arıtma tesisimize barajdan gelen ham suya gerekli fiziksel, kimyasal ve dezenfeksiyon işlemleri aksatılmadan yapılmakta olup mikrobiyolojik açıdan kullanılmasında bir sakınca yoktur. Yine de berraklaşıncaya kadar içme suyu olarak ve yemeklerimizde kullanılmaması tedbir açısından uygun olacaktır. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.