Çanakkaleli çiftçiler zararlarının telafisini istiyor

06 Aralık 2012 Perşembe 13:05
Çanakkaleli çiftçiler zararlarının telafisini istiyor






ÇANAKKALE (CİHAN)- Çanakkale'de meydana gelen sel felaketinden zarar gören tarım alanlarını inceleyen Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkan Vekili Nuri Şeyda Sorman, çitçilerin zararlarının telafi edilmesi ve kredi borçlarının ertelenmesini istedi.

Dört gün önce Çanakkale genelinde etkili olan yağmurun yol açtığı sel felaketinden çiftçiler de zarar gördü. İl genelinde 10 bin dönüm arazinin zarar gördüğü belirtilirken en çok verimli toprağın bulunduğu Kumkale Ovası'ndaki arazi etkilendi. Sorman ve çiftçiler bugün sular altında kalan tarlaları inceledi. Çiftçilerin zararının çok olduğunu belirten Başkan Vekili Sorman, bunların bir an önce devlet tarafından telafi edilmesini istedi. Kredi faizlerinin düşürülmesini ve kredi borçlarının ertelenmesini de isteyen Sorman, tarım sigortasının cazip hale getirilmesinin önem arz ettiğini söyledi. Sorman, Bu sel afeti karşısında yeni ekilmiş hububat ürünleri, sebze ve meyve bahçeleri büyük zarar gördü. Özellikle zeytin ağaçlarındaki mahsulün yere düşmesi sonucu büyük bir verim kaybı söz konusu. Sellerle verimli toprakların denize akması, önümüzdeki yıllarda verim kaybına neden olacaktır. Dünyada tarımın öne çıktığı bugünlerde verimli gıdaya ulaşabilmek ve ülkemizin dış ticaret açığını azaltabilmek için tedbir almak durumundayız. dedi.

Kumkale Ovası'ndaki tarlaların bir kısmı halen sular altında. Suyu çekilen tarlalarda da ürünler toplanamaz hale geldi. Toplanamayan domatesler duruyor. Çiftçiler, sağlam kalan ürünleri toplamak için çalışıyor. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.