Çankırı, '18 Milyon Fidan Projesi' ile yeşillenecek

06 Aralık 2012 Perşembe 16:06
Çankırı, '18 Milyon Fidan Projesi' ile yeşillenecek






ÇANKIRI (CİHAN)- Çankırı Belediyesi, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile işbirliği yaparak, '18 Milyon Fidan Projesi' başlattı. Proje dahilinde ilk fidan dikimi Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Nurettin Akman'ın katılımı ile gerçekleşti.

Sağladığı oksijen kaynağı ile hayat kaynağı olan, ormanlar kent estetiği açısından da vazgeçilmez bir unsur. Orman varlığı bakımından yetersiz olan Çankırı'da kentin etrafında bulunan kıraç tepeler yeşile bürünecek. Çankırı Belediyesi, Orman ve Su İşleri Bakanlığı işbirliği ile '18 Milyon Fidan Projesi'ni hayata geçiriyor. Proje kapsamında ilk fidanlar da Esentepe diye adlandırılan arazide, Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Nurettin Akman'ın da katılımı ile toprakla buluştu. Programa, Vali Vahdettin Özcan, milletvekilleri Hüseyin Filiz ile İdris Şahin, kamu kurum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar da katıldı.

Bakan Yardımcısı Nurettin Akman, burada yaptığı açıklamada, ormanın sevgi ile büyüyeceğini söyleyerek, ''Kıyametin kopacağını bilseniz dahi, elinizde bir fidan varsa dikiniz buyruluyor. Bu inançtan geliyoruz. Türkiye geneli itibarı ile ağaçlandırma seferberliğinin fevkalade katkılarını, iyiliklerini görüyoruz. Birkaç yıl sonra göreceksiniz burada yemyeşil ağaçlar büyüyecek, Çankırı´ya çok daha farklı bir görünüm kazandıracaktır.'' diye konuştu. Ormanların, ülke ekonomisi açısından çok faydalı olduğunu belirten Akman, Çankırı'nın orman bakımından fakir bir bölge olduğunu, bu sorunu el ele verip daha fazla fiden dikerek aşacaklarını kaydetti.

Belediye Başkanı İrfan Dinç ise Çankırı açısından tarihi bir gün yaşadıklarını dile getirerek, ''Çankırı'mızı 18 milyon fidanla buluşturacağız inşallah. Bu, Çankırı'mızın ağaçlandırılması için, yeşillenmesi için, Çankırı'nın havasının, doğasının daha da güzelleşmesi için çok önemli bir proje. Beş-altı yıl içerisinde tamamlamayı planlıyoruz.'' şeklinde konuştu.

Program, fidan dikiminin ardından, pide ikramı ile sona erdi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.