Çelik: Krizde ABD avantajlı, Avrupa´da etki devam edecek

04 Aralık 2012 Salı 17:03
Çelik: Krizde ABD avantajlı, Avrupa´da etki devam edecek






DENİZLİ (CİHAN)- Bank Asya Genel Müdürü Abdullah Çelik, ABD´nin devlet olmanın avantajlarından faydalanarak küresel krizden çıkma sürecini hızlandırdığını, Avrupa´nın ise çok uluslu bir sistemi olduğu için krizin etkilerinin bir süre daha görüleceğini söyledi. Denizli İşadamları Derneği (DİAD)´nin misafiri olan Çelik, Türkiye´de ve Dünyada Ekonomik Gelişmeler konulu bir konuşma yaptı. Dedeman Park´ta düzenlenen toplantıya Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Necdet Özer, DİAD Başkanı Erdem Aydın ve çok sayıda davetli katıldı.

Genel Müdür Çelik, iş dünyasının öncelikle dünyadaki ekonomik gelişmeleri yakından takip etmesi gerektiğini belirterek, 2008 yılında ortaya çıkan ekonomik kriz ve daralmanın giderek ortadan kalktığını söyledi. Büyük bir ekonomiye sahip olan ABD´nin, merkezi hükümetin ve tek devlet olmanın avantajlarından faydalandığını, krizden çıkma sürecini hızlandırdığını ifade eden Çelik, Fakat Avrupa Birliği, çok uluslu bir sistem. Burada krizin etkileri bir süre daha görülecektir. dedi.

Türkiye ve iş dünyası için 2013'ün iyi bir yıl olacağı tahmininde de bulunan Abdullah Çelik, önümüzdeki yılı iyi etüt ederek avantajlarından faydalanmaya çağırdı. İhracatçılar açısından 2013 yılının kazançlı olacağını söyleyen Çelik, Eğer Ortadoğu´da ya da Kuzey Afrika´da bir savaş olmazsa 2013 yılı için beklentilerimiz çok yüksek. Türkiye´nin büyüme hızını, önümüzdeki yıl için yüzde 3 ile 4,5 arasında görüyoruz. Türkiye, ekonomideki hamle olarak ağır kapsamlı yatırımlar yerine ihracata önem vermeli. Özellikle TUSKON´un açtığı kapıyla Afrika, Ortadoğu, Orta Asya ve Güney Amerika´da yeni pazarlara girilmeli. Bu durum, Türkiye´nin ekonomik olarak rahatlamasını da sağlayacaktır. diye konuştu. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.