Cervantes Ödülü İspanyol yazar Caballero Bonald'ın oldu

29 Kasım 2012 Perşembe 17:45
Cervantes Ödülü İspanyol yazar Caballero Bonald'ın oldu






İspanya'nın en önemli edebiyat ödülü olarak gösterilen Cervantes Ödülüne bu yıl İspanyol şair ve yazar José Manuel Caballero Bonald layık görüldü.

İspanyol edebiyatının Nobel'i olarak görülen Cervantes Ödülü 2012'nin sahibi, bugün İspanya Eğitim ve Kültür Bakanı José Ignacio Wert tarafından açıklandı.

86 yaşındaki Caballero Bonald'ın beş oylama sonucu çoğunluk tarafından seçildiğini aktaran Bakan Wert, bu ödülün kendisine İspanyol edebiyat mirasına yaptığı katkılardan dolayı verildiğini ifade etti.

Bu seneki Cervantes Ödülü'nün Şair José Manuel Caballero Bonald'ya verilmesi, ödülün yazılı olmayan geleneğini de devam ettirmiş oldu. Bir sene İspanyol sonraki sene Latin Amerikalı yazara verilen 167 bin dolar değerindeki Cervantes Ödülü'nü, 2011'de Şilili şair Nicanor Parra kazanmıştı.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.