Çeşme'de kaçak göçmen faciası; 6 çocuk öldü

Çeşme açıklarında batan lastik bot 6 çocuğun ölümüne neden oldu. Afgan kökenli göçmenlerin bindiği lastik botun batması sonucu denize düşen çocukların tamamının can verdiği öğrenildi. Kurtarılan 5 kişi ise sahil güvenlik tarafından kontrol altına alındı.

08 Aralık 2015 Salı 11:25
Çeşme'de kaçak göçmen faciası; 6 çocuk öldü






Çeşme'de kaçak göçmen faciası; 6 çocuk öldü

Türkiye yeni bir Aylan faciasıyla yüzleşiyor. Kaçak göçmenleri taşıyan lastik bot bu kez İzmir'in Çeşme ilçesi açıklarında battı. Afgan kaçakları Yunan adalarına götürmek için yola çıkan lastik botun batması sonucu 6 çocuk hayatını kaybetti. 5 göçmen ise Sahil Güvenlik ekiplerinin operasyonunda kurtarıldı.

GECE YARISI LASTİK BOT FACİASI

İzmir'in Çeşme ilçesinde, Afganistan uyruklu kaçakları taşıyan lastik botun batması sonucu biri bebek, 6 çocuk öldü.

Gece 02.30 sıralarında Boğazadası kuzeyinde lastik botun battığı ihbarı üzerine bölgeye hareket eden Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri ile TCSG Umut Gemisi, projektörlerle denizde insan aradı.

KÜÇÜK BEDENLERİ DALGIÇLAR ÇIKARDI

Dalgıçların da katıldığı aramalarda sudan biri bebek, 6 çocuğun cesedi çıkarıldı.
Denizden gemiye alınan 12 yaşındaki Mehdi isimli bir çocuk donmaktan kurtarıldı. Can yelekleriyle hayatta kalmayı başaran göçmenlerin üzerine gemiye alındıktan sonra termal battaniye örtüldü.

Sağlık ekipleri de göçmenleri kontrolden geçirdi.

6 AYLIK BEBEĞE KALP MASAJI

TCSG Umut Gemisi personeli, denizden cesedi çıkarılan 6 aylık bebeği hayata döndürebilmek için kalp masajı yaptı, solunum maskesiyle oksijen verdi. Bebek, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Afganistan uyruklu 5 göçmen sağ kurtarılırken, kaybolan 2 kaçağı arama çalışmaları sürüyor. Batan lastik botu gemiye çeken Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, göçmenlerin denize düşen eşyalarını da topladı.

Lastik botun altına konulan tahta parçalarının yerinden ayrıldığı, botun su almaya başladığı ve havasının indiği gözlendi.

Botun içerisindeki çocuk ayakkabısı da dikkati çekti.
Son Güncelleme: 08.12.2015 11:29
Anahtar Kelimeler:
Kaçak GöçmenÇeşme
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.