Ceyhan'da deprem, Adana Ceyhan 4.2 ile sallandı

Adana Ceyhan yakınlarında meydana gelen iki ayrı deprem vatandaşlar arasında korkuya neden oldu. Kandilli Rasathanesi daha sonra yaptığı düzeltmede depremin şiddetini 4.1 olarak ilan etti.

01 Nisan 2016 Cuma 00:47
Ceyhan'da deprem, Adana Ceyhan 4.2 ile sallandı






Ceyhan'da deprem, Adana Ceyhan 4.2 ile sallandı

Son Dakika Adana'da deprem, Adana Ceyhan yakınlarında meydana gelen 4.2 büyüklüğündeki deprem korku ve paniğe neden oldu. Adana'ya bağlı Ceyhan ilçesi İncetarla yakınlarında 4.2 ve 4.0 büyüklüğünde iki ayrı deprem meydana geldi.


YENİ HATAY, OSMANİYE VE CEYHAN'DA DEPREM YENİ

İlk sarsıntının ardından Ceyhan Yalak köyü yakınlarında 2.3 büyüklüğünde artçı sarsıntı daha kaydedildi..



Ceyhan'da deprem, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi verilerine göre ilk deprem Ceyhan yakınlarında yerin 10 KM derinliğinde oluştu. İlk depremin şiddeti 4.2 olarak ölçüldü. Bu depremden saniyeler sonra İncetarla yakınlarında yerin 16.8 Km derinliğinde ikinci bir deprem daha meydana geldi. İkinci depremin şiddeti ise Kandilli Rasathanesi tarafından 4.0 olarak ölçüldü.
Deprem Çukurova Bölgesi'nde geniş bir alanda hissedildi. Ceyhan başta olmak üzere Mercimek, Kıvrıklı, Kurtkulağı, Adapınar ve Yeşilbahçe gibi merkezlerde her iki deprem de korkuya neden oldu.
Depremden sonra vatandaşlar bir süre evlerinden çıkarak dışarıda bekledi. AFAD yetkilileri Depremin can ve mal kaybına yol açmadığını duyurdu.

KANDİLLİ DEPREMİN ŞİDDETİNİ 4.1 OLARAK DÜZELTTİ

Ceyhan yakınlarında meydana gelen depremin ilk şiddetini 4.2 olarak duyuran Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi daha sonra yaptığı revize ile deprem sayısını bire, deprem şiddetini ise 4.1 düşürdü.
Son Güncelleme: 25.02.2017 23:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
sonhalim 2016-10-30 01:55:48

Allahımın dediği olur o ol der olur ondan gelen herşeye boynumuz kıldan ince hayırlısı diyelim Allahım şu zamana göre yine sabırlı .yinede ondn gelen ne varsa şükürler olsun

Avatar
Merve 2017-02-26 09:06:43

Allahin dedigi olur,bu bir inkaz bence insanlara,rabbim cümlemizi kendine yöneltsin