Cezaevi'nde isyan, koğuşlar ateşe verildi

Kocaeli'de kent içinde bulunan Kocaeli E Tipi Cezaevi'nde tutuklu ve hükümlüler koğuşlardaki eşyaları ateşe vererek isyan başlattı. Çevik kuvet ekipleri cezaevi çevresini sararken itfaiye ve sağlık ekipleri de olay yerine gitti.

24 Ekim 2014 Cuma 00:25
Cezaevi'nde isyan, koğuşlar ateşe verildi






Cezaevi'ni mahkumlar ateşe verdi

Cezaevi koşullarını protesto eden mahkumların başlattığı eylemde faciadan dönüldü. Koğuşlara ateşe veren mahkumların çıkardığı yangın güçlükle söndürüldü


İzmit'in Kuruçeşme mevkinde bulunan D-100 Karayolu kenarındaki E Tipi Cezaevi'nde tutuklu ve hükümlüler saat 21.00 sıralarında isyan girişimi başlattı. Koğuşlardaki eşyaları ateşe veren tutuklu ve hükümlülerden bazıları da çatılara çıkarak buradaki kiremitleri ve yatakları çevreye fırlatmaya başladı. İhbar üzerine cezaevine Çevik Kuvvet, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. itfaiye ekibinin henüz müdahale edemediği yangın nedeniyle cezaevinden dumanlar çevreye yayıldı. Yetkililer ile hükümlü ve tutuklular arasında henüz bir görüşme sağlanamadığı belirtildi.

TUTUKLU VE HÜKÜMLÜLER KÖTÜ KOŞULLAR NEDENİYLE YATAKLARI ATEŞE VERMİŞ

Kocaeli E Tipi Cezaevi'nde tutuklu ve hükümlülerin koğuşlardaki eşyaları ateşe vermesiyle başlayan yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürülmüştü.

Yaklaşık bir buçuk saat sonra yeniden başlayan alevlere itfaiye ekipleri su sıkarak müdahale etti. Dumanlar nedeniyle cezaevinde tutuklu ve hükümlüler idare bölümlerin bulunduğu D-100 karayoluna bakan bölgedeki çatılara çıkıp dumandan etkilenmemeye çalıştı.

KOĞUŞLARDA KOŞULLAR ÇOK KÖTÜ İDDİASI

Cezaevindeki eşyaları ve yatakları ateşe veren tutuklu ve hükümlülerin kötü koşullar nedeniyle isyan başlattığı iddia edildi. Cezaevinde kapasitenin üstünde tutuklu ve hükümlü kalması, koşulların kötü olması, yapılan şikayetlerin karşılıksız bırakılması nedeniyle isyan başlattıkları öne sürüldü.

MAHKUM YAKINLARI CEZAEVİNE KOŞTU


Kocaeli E Tipi Cezaevi'ndeki yangını ve isyanı duyan tutuklu ve hükümlü yakınları ile aileleri cezaevine akın etti. Ailelerden bazıları ağlayarak gelişmeleri izlerken, çevrede güvenlik önlemi alan polis ekipleri aileleri cezaevi çevresine yaklaştırmadı.

Çevik kuvvet ekipleriyle jandarmalar alevlerin başladığı cezaevinin 5'nci koğuşa kadar gitti. Buradaki tutuklu ve hükümlüler etkisiz hale getirilirken, kapı açılamadı. Cezaevindeki isyan çıkaran tutuklu ve hükümlüler ikna edilmeye çalışıyor. Saat 23.30 itibariyle bazı mahkumların da hala çatıda dolaştığı görüldü.

Öte yandan tutuklu ve hükümlü aileleri, cezaevinden çıkan ambulansları durdurup içinde yakınları olup olmadığını kontrol etti. Aileler boş olan ambulansların geçişine izin verdi.DHA







Son Güncelleme: 24.10.2014 00:28
Anahtar Kelimeler:
Kocaeli Izmit Cezaevi Isyan
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.