CHP'de yemin sonrası yoğun mesai

13 Temmuz 2011 Çarşamba 14:41
CHP'de yemin sonrası yoğun mesai







TBMM Genel Kurulunda iki gün önce andiçen CHP milletvekilleri, Meclis çalışmalarına soru önergeleri ve basın toplantılarıyla başladılar.

CHP'li milletvekilleri, bugün yarımşar saat arayla basın toplantısı düzenledi.

Günün ilk basın toplantısını CHP Ankara Milletvekili Gökhan Günaydın yaptı. Günaydın, TMO'nun, buğday ve arpa için taban fiyatı belirlemesini istedi.

Günaydın'ın hemen ardından CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün basın toplantısı düzenleyerek, Tunceli'de devam eden açlık grevini gündeme getirdi.

Günün üçüncü basın toplantısını ise CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi yaptı. Hamzaçebi, ''Maliye Bakanlığı Teftiş Kurulu'nun kaldırılması'' na ilişkin açıklamalarda bulundu.

CHP İstanbul Milletvekili Oktay Ekşi ve İzmir Milletvekili Rıza Türmen ortak basın toplantısıyla ''Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komiserinin Türkiye'deki Basın Özgürlüğü Raporu'' nu değerlendirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da bugün Meclisteydi. Kılıçdaroğlu'nun, daha önce Genel Merkezde olacağı duyurulan Avrupa Komisyonu Genişleme ve Komşuluk Politikasından sorumlu üyesi Stefan Füle ile görüşmesi TBMM'deki makamda gerçekleşti.

CHP'li milletvekilleri yasama faaliyetlerine, soru önergeleri ve kanun teklifi verererek de katıldı.

CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın, Mecliste siyasi etik komisyonu kurulması için hazırladığı kanun teklifini TBMM Başkanlığına sundu.

Bugün ayrıca, CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e, CHP İzmir Milletvekili Hülya Güven Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a soru önergeleri yöneltti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.