CHP'li Ağbaba: Elektrik kesintileri nedeniyle beyaz eşyalar bozuluyor

07 Aralık 2012 Cuma 14:24
CHP'li Ağbaba: Elektrik kesintileri nedeniyle beyaz eşyalar bozuluyor






MALATYA (CİHAN)- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya´da elektrik dağıtım işleminin özelleştirmesinin ardından sık sık elektrik kesintisi yaşandığını ve kesintiler nedeniyle konutlarda beyaz eşyaların bozulduğunu belirtti.

Veli Ağbaba, yaptığı açıklamada, Fırat Elektrik Dağıtım şirketindeki Türkiye Elektrik Dağıtım AŞ hisselerinin özelleştirilmesiyle bazı sıkıntılar yaşandığını söyledi.

Şehirde sık sık elektrik kesintisi yaşanması nedeniyle elektrik enerjisi ile çalışan cihazların zarar gördüğünü vurgulayan Ağbaba, Malatya'da yaşanan bir sorundan bahsetmek istiyorum. Geçtiğimiz yıllarda özelleştirilen bir kurum var, TEDAŞ. Bu özelleştirmenin ne kadar yanlış olduğu Malatya'da ortaya çıktı. Malatya'da yel esse elektrikler kesiliyor ve oradaki firmanın da mazereti şu; 'Enerji Bakanlığı yeteri kadar yatırım yapmıyor, hatlarımızı yenilemiyor' diyorlar. Bakın, köylü yoksul. Köylü zorla, borç-harç edinerek, ineğini satarak buzdolabı alıyor. Elektrikler gidip geldikçe o buzdolapları yanıyor. Malatya'daki en büyük sıkıntılardan biri gidip gelen elektrikler. Bu konuda, Enerji Bakanlığı'nın da Malatya'ya yatırım yapmasını rica ediyoruz. Malatya´da şu izlenimi silin arkadaşlar. En çok oy aldığınız yeri en çok cezalandırmayın diyorum. dedi.

Fırat Elektrik Dağıtım AŞ, hisse devri yoluyla geçtiğimiz yıl Ocak ayında AKSA Elektrik AŞ'ye devredilmişti.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.