CHP'li Duran: Kılık kıyafet yönetmeliği çok büyük sıkıntılara yol açacak

29 Kasım 2012 Perşembe 18:24
CHP'li Duran: Kılık kıyafet yönetmeliği çok büyük sıkıntılara yol açacak






AMASYA (CİHAN)- CHP Amasya İl Başkanı Hüseyin Duran, Milli Eğitim Bakanlığı'nın yeni kılık kıyafet yönetmeliğinin çok büyük sıkıntılara yol açacağını söyledi.

Duran, yaptığı açıklamada okul forma ve önlüklerini tek tip kıyafet olarak nitelendiren Bakanlığın, öğrenciler arasındaki gelir düzeyi farklılıklarını sergileyen, yoksul aile çocuklarında eziklik ve aşağılanma duygusunu ortaya çıkaracak olan düzenlenme ile sosyal sınıf farkını dersliklere taşıyacağını belirtti.
Duran şöyle devam etti: İlk ve orta dereceli okullardaki ortak kıyafet yönetmeliğinin, çocuklarımız arasında sınıf ayrımını ortadan kaldıran, eşitlik duygusunu pekiştiren ve sosyal kaynaşmayı sağlayan bir uygulamadır
Çocukların kişilik gelişimlerini bu yıllarda tamamladıkları, bu dönemde yaşayacakları psikolojik travmaların sonraki yıllarda telafisinin mümkün olmadığı pedagojik bir gerçekliktir. Her türlü davranış bozukluğunun ve suç eğiliminin temellerinin bu yıllarda atıldığı bilinmektedir. Hal böyle iken ve halklarımızın yarıya yakını yoksulluk sınırı altında yaşıyorken, 'herkes çocuğunu canının istediği gibi giydirsin' demek en hafif ifade ile yoksullarla alay etmektir.

Hiçbir çocuğun psikolojik olarak ezildiği bir ortama gitmek istemeyeceğine vurgu yapan Başkan Duran, getirilen uygulamanın aslında bir kıyafet serbestliği değil, yeni bir kıyafet yasağı olduğunu savundu. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.