CHP'li İnce: Türkiye Cumhuriyeti topraklarının NATO toprağı olmasını istemiyoruz

29 Kasım 2012 Perşembe 18:24
CHP'li İnce: Türkiye Cumhuriyeti topraklarının NATO toprağı olmasını istemiyoruz






YALOVA (CİHAN)- CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Türkiye topraklarının NATO toprağı olmasını istemediklerini söyledi.

Türkiye'nin NATO toprağı olmadığını kaydeden Muharrem İnce, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin diktatörler tarafından yönetildiğini kaydeden İnce, Türkiye'nin bugün geldiği nokta ortada, Türkiye bir faşist devlettir. Türkiye diktatörler tarafından yönetilmektedir. Bu ülkede kimsenin can güvenliği yoktur. Bu ülkede hiç kimsenin ticari güvenliği yoktur. Bu ülkede hiç kimsenin mal güvenliği yoktur. Yarın bu AK Parti'nin ileri demokrasisi ile malınıza, canınıza, telefonunuza, kimliğinize, kişiliğinize, her şeyinize el konulabilir. Bu böyle bilinsin. dedi.

NATO Genel Sekreteri Rasmussen'in patriotların komutasının NATO'da olacağını ve maliyetini Türkiye'nin karşıladığını söylediğini belirten İnce, Hüseyin Çelik, başka bir şey söylüyor, Başbakan başka bir şey söylüyor. Ve orada İsrail'i korumak için yaptıkları ve Anayasa'ya rağmen, karşı çıkarak yaptıkları, bunların hesabını bir gün Yüce Divan'da verecekler. Bunu böyle bilsin herkes. Burası NATO toprağı değil. şeklinde konuştu.

İnce, Anayasa'nın 92.maddesi çok nettir; Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yurt dışına çıkışı ya da yabancı silahlı kuvvetlerinin Türkiye'ye girişi Meclis iznine tabidir. Oradaki tesis bir NATO tesisi değildir, bir Amerikan tesisidir. Ve Amerikan tesisinde Amerikan hastaneleri vardır. Ve bu Anayasa'ya aykırı, Meclis'ten izin alınmadan yapılmıştır. Bu, Yüce Divan'lık bir suçtur. Gün geldiğinde AK Parti bunun hesabını verecek. Türkiye Cumhuriyeti'nin toprakları da bir NATO toprağı değildir. Burası bir NATO toprağı değildir, bu ülkenin insanları da NATO'nun bir parçası değildir. Biz NATO'ya üye olabiliriz, bu topraklar bedel ödenerek alınmıştır. Kan dökülerek alınmıştır. Bunun bedelini ödeyen insanların torunlarına, bu topraklar NATO toprağıdır, demek hakarettir. Biz CHP olarak, Türkiye'nin topraklarının NATO toprağı olmasını kabul etmiyoruz. Ve bunu Başbakan'a aynen iade ediyoruz. ifadelerini kullandı.

Kılık kıyafet uygulaması hakkında da açıklamalarda bulunan Muharrem İnce, Ne yazık ki, siyaset artık çocuk bedeninden oy devşirmeye dönüşmüştür. Kadının giyiminden kuşamından başlayan oy devşirme, çocuk giyimine kadar uzanmıştır. Siyaset artık bu noktadadır. Yani bir zaman mazlumların, ezilmişlerin temsilcisi olduğunu söyleyen Başbakan, bugün diyor ki, bırakın herkes ekonomik gücüne göre giyinsin. Başbakan bilmiyor mu ki, bu ülkenin gelir dağılımında müthiş bir adaletsizlik var? Birinin 100 elbise alırken, birinin 1 elbise alamayacağını bilmiyor mu? Başbakan bunu görmüyor mu? Kim ne derse desin. Önlüğü savunmuyorum. Önlüğün, okul giysilerinin bu ülkede pek çok yararı da vardır. diye konuştu. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.