CHP'li Sapan'a göre kaçak içkinin sebebi yüksek vergi

13 Temmuz 2011 Çarşamba 13:18
CHP'li Sapan'a göre kaçak içkinin sebebi yüksek vergi






ANTALYA (CİHAN)- CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan, kaçak ve sahte içkinin vergilerin yüksekliğinden kaynaklandığını iddia etti. Konuyla ilgili Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e yazılı soru önergesi sunan Sapan, Türk turizmine darbe vuran kaçak içki konusunu Meclis gündemine taşıdı. Önceki yıl Kemer'de 3 Alman turistin, bu sene de Bodrum'da 4 Rus turist rehberinin kaçak ve sahte içkiden öldüğünü hatırlatan Sapan, olumsuzlukların önlenmesi için denetimlerin artırılması gerektiğini söyledi.

Bodrum'daki ölümlere neden olan kaçak içkileri ithal edenlerin hayali adres gösterdiğini ifade eden Sapan, önergesinde alkollü içki üzerindeki ÖTV'de indirimin ve denetimlerde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile koordineli bir biçimde çalışmaların söz konusu olup olmadığını sordu. Sapan soru önergesinde ayrıca şu sorulara yer verdi: Kaçak içki nedeniyle, turizm sektöründe yaşanan ölümlerin ülkemizin başka sektörlerine de sıçrayacağı konusunda bir endişeniz var mıdır? Özellikle turizm sektöründe yaşanan bu ölümlerden kim sorumlu tutulmalıdır? Kültür ve Turizm Bakanlığı ile koordineli bir şekilde çalışarak bu sıkıntının çözülmesi konusunda çalışmalar yapıyor musunuz? CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.