CHP´li Tanal: Kamu Başdenetçisi seçimi yenilenmeli

05 Aralık 2012 Çarşamba 13:30
CHP´li Tanal: Kamu Başdenetçisi seçimi yenilenmeli






ANKARA (CİHAN)- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Kamu başdenetçisi ve kamu denetçisi seçilen kişilerin AK Parti ile yakın ilişki içinde olduğunu iddia ederek, seçimin iptal edilmesini istedi.

Mahmut Tanal, Meclis´te düzenlediği basın toplantısında, Genel Kurul´da yapılan seçim ile Mehmet Nihat Ömeroğlu´nun 'Kamu Başdenetçisi' seçildiğini hatırlattı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan´ın, Ömeroğlu´nun oğlunun nikâh şahitliğini yaptığını söyleyen Tanal, Ömeroğlu´nun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile olan yakın ilişkisi bu noktada açığa kavuşmuştur. dedi.

Kamu denetçiliğine seçilen Abdullah Cengiz Makas, Mehmet Elkatmış, Zekeriya Aslan, Muhittin Mıhçak ve Serpil Çakın´ın da AK Parti´de aldıkları görevlerle bilinen kişiler olduğunu kaydeden Tanal, bu kişilerin hükümete olan yakınlıkları dolayısıyla tarafsız olmayacağını savundu. Kamu Denetçiliği Kurumu´nun henüz göreve başlamadan güvenilirliğini yitirdiğini öne süren Tanal, bu kişilerin görev başlamasına engel olunmasını istedi.

Tanal, tarafsız bir Kamu Denetçiliği Kurumu kurulması için yeniden seçim yapılmasının sağlanması hususunda TBMM Başkanlığı´na başvuruda bulunduğunu açıkladı.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.