CHP'li Tarhan: Işıklar içinde, nurlar içinde yatsınlar

15 Temmuz 2011 Cuma 21:17
CHP'li Tarhan: Işıklar içinde, nurlar içinde yatsınlar







CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, ''İçeriğinin ne olduğu anlaşılamayan bir açılım politikası ile Pandora'nın Kutusunu açanlar, bu kutuyu kapatmak için kimlerle ve ne tür pazarlıklar yapmıştır? Bunun açıklanmasının zamanı gelmiştir'' dedi.

TBMM Genel Kurulunda söz alan milletvekilleri, Diyarbakır Silvan'da 13 askerin şehit edilmesini kınadı.

MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, başta Hükümet olmak üzere Parlamentonun zihninin berraklaşması gerektiğini vurgulayarak, ''Yani şehidimizin sayısı 13 olunca mı böyle hezayanları duyuyoruz?'' dedi.

MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan, Hükümetin, saldırının ardından operasyon başlatıldığını söylediğini belirterek, ''Operasyon adeta basın kulübüne dönüşmüş Kandil'i kapsayacak mıdır? Kandil'i kapsamadan tarihin en büyük operasyonunu da yapın, başarı sağlayamazsınız'' diye konuştu.

Askerlerin şehit olduğu sırada birilerinin ''demokratik özerklik'' ilan ettiğini ifade eden Oğan, ''Hükümet ne yapacak? Demokratik özerklik Türkiye'yi bölme projesidir. Muhalefete 'gelin elinize taşın altına koyun' dediniz, biz MHP olarak değil elimizi, bütün gövdemizi taşın altına koymaya hazırız'' diye konuştu.

-''IŞIKLAR İÇİNDE, NUR İÇİNDE YATSINLAR''-

CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan da iktidar sözcülerinin, muhalefetin terörle mücadele konusunda yeterli desteği vermediği imasında bulunmasını üzüntüyle karşıladığını ve samimiyetsiz bir tutum olarak gördüğünü söyledi. Tarhan, şunları söyledi:

''Terörle mücadele edenlere moral verilmesi gerektiğini söyleyenler, terörle mücadelede efsaneleşmiş şerefli kişilere her gün, devletin tarafsız olması gereken televizyonundan, bazı iktidara yakın medya aracılığıyla saldırılmasına nasıl bakıyorlar, doğrusu merak ediyorum.

İçeriğinin ne olduğu anlaşılamayan bir açılım politikası ile Pandora'nın Kutusunu açanlar, bütün kötülüklerin ortaya dökülmesine yol açanlar, bu kutuyu kapatmak için kimlerle ve ne tür pazarlıklar yapmıştır? Bunun açıklanmasının zamanı gelmiştir. Annelerin yüreğine, ocağına ateş düştü bugün, hepsinin önünde saygıyla eğiliyorum, koyun koyuna toprağa düşen o evlatlarımızın önünde saygıyla eğiliyorum. Işıklar içinde, nur içinde yatsınlar.''

AK Parti Kütahya Milletvekili İdris Bal, terör sorununun milli bir sorun olduğunu söyledi.

''Bizim birbirimize girmemiz, moralimizin bozulması, milli bütünlüğümüzün zarar görmesi için bu saldırılar yapılmaktadır'' diyen Bal, AK Parti'nin bu konuda bugüne kadar ''halının altına süpürülen sorunları'' çözmek için mertçe bir tavır aldığını ve ''milletimiz kazanacaksa biz kaybetmeye hazırız'' mantığıyla hareket ettiğini söyledi.

Bu arada, TBMM Genel Kurulunun çalışmaları Meclis TV'den canlı olarak yayınlanmıyor.

 

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.