Cidde'de Cumhuriyet Bayramı resepsiyonuna yoğun ilgi

07 Kasım 2012 Çarşamba 12:10
Cidde'de Cumhuriyet Bayramı resepsiyonuna yoğun ilgi






CİDDE (CİHAN)- Türkiye Cumhuriyeti Cidde Başkonsolosluğu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri çerçevesinde resepsiyon verdi. Kurban Bayramı dolayısıyla ertelenen kutlamalara ilgi yoğundu.

Türkiye Cumhuriyeti Cidde Başkonsolos V. Fikret Özer, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Crown Plaza Otel'de bir resepsiyon verdi. Resepsiyona, çok sayıda yerli ve yabancı misyon temsilcileri katıldı. Türk bayrağının yanında Suudi Arabistan bayrağının da yer aldığı resepsiyona Suudi Arabistan'dan üst düzeyde katılım oldu. İki ülkenin milli marşlarının okunduğu resepsiyonda bir konuşma yapan Türkiye'nin Cidde Başkonsolos V. Fikret Özer, Suudi Arabistan ile Türkiye arasında gelişen ve ilerleyen ilişkilere değindi.

Fikret Özer, konuşmasında Türkiye Cumhuriyeti'nin ilanının 89. yıldönümü münasebetiyle düzenlenen 'Milli Gün' resepsiyonunda misyon temsilcilerini ağırlamaktan onur duyduklarını dile getirerek, Riyad'da meydana gelen patlama ile Albaqaiq'da bir düğünde çıkan yangından dolayı hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı, yaralananlara ise acil şifalar diledi.

Özer, Türkiye olarak, ülkemizle Suudi Arabistan arasındaki, tarihi dostluk ve kardeşliğe dayanan ilişkilerin tüm alanlarda geliştiğini, ilerlediğini ve çeşitlendiğini müşahede etmekten memnuniyet duyuyoruz. Son yıllarda, Türkiye ile Suudi Arabistan arasında gerçekleşen üst düzey ziyaret sayısındaki artış bunun en büyük göstergesi. dedi.

Fikret Özer, bu yıl Suudi Arabistan dışından gelen 1,7 milyondan fazla hacıya başarılı bir organizasyonla ev sahipliği yaparak 2012 yılı hac dönemini neticelendiren Suudi Krallığı'nı da tebrik etti. Türk hacılarına gösterilen misafirperverlik ile Kral Abdullah bin Abdulaziz Al Saud'a ve tüm yetkililere hac ibadetinin ifasının kolaylaştırılmasına yönelik çalışmalara sağladığı katkılardan dolayı teşekkür etti.
Resepsiyon verilen yemeğin ardından sona erdi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.