Cilvegözü Gümrük Sahası´nda çok sayıda silah yakalandı

04 Aralık 2012 Salı 14:56
Cilvegözü Gümrük Sahası´nda çok sayıda silah yakalandı






ANKARA (CİHAN)- Hatay Cilvegözü Gümrük Muhafaza Ekipleri tarafından farklı operasyonlarda çok miktarda silah, mermi ve çeşitli malzemeler ele geçirildi.

Türkiye´ye giriş yapan kamyonet cinsi araçta, Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerince yapılan operasyon sonucu, 110 adet otomatik uzun namlulu silah mermisi, 4 adet şarjör, 4 adet el bombası, 1 adet 9 mm tabanca ve şarjörü, 1 adet tam otomatik (seri ve tek tek atabilen) 9 mm tabanca ve şarjörü, 1 adet susturucu, 15 adet mermi, 1 adet kabza içinde misina-kibrit çöpü ve olta kancası, kabza kapağında ise pusula bulunan kılıflı rambo bıçağı, bir adet harici harddisk tespiti yapılarak muhafaza altına alındı ve olay ile ilgili olarak yabancı uyruklu araç şoförü gözaltına alındı.

Cilvegözü Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü'nce kamera kayıtlarının incelenmesi ve araştırmaların yapılması sonucunda, 3 Türk vatandaşının da olay ile bağlantıları tespit edilmiş, kimlik bilgileri tespit edilen 3 Türk vatandaşına ait 3 evde müdürlük koordinasyonunda, adreslerin bağlı olduğu kolluk birimleri ile müştereken gece saatlerinde yapılan eş zamanlı operasyonlar sonucu 3 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin, Cilvegözü Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü'nde alınan ifadelerinde, mühimmat ve silah ile bağlantısı olduğundan şüphelenilen iki ayrı ev adresi daha tespit edilmiş, konunun boyutu ve terörle bağlantılı olması, yapılan operasyonlar sonucunda 5 adet 9 mm ibareli silah ve bu silahlara ait boş 5 adet şarjör, 5 adet susturucu, 7,65 mm çapında 19 adet dolu tabanca mermisi, 1 adet tabanca ile bu tabancaya takılı vaziyette şarjör, 1 adet şarjör ve bu şarjör içerisinde menşei belli olmayan tabanca mermisi, 2 adet 40 bin dolar ve 27 bin 480 Euro ibaresinin yazılı bulunduğu kasa makbuzu, 367 bin 700 dolar 20 bin 900 Euro ve 300 bin 500 SYR para, 9 adet tabanca kılıfı, 1 adet telsiz kılıfı, 1 adet başa takılan gece görüş kılıfı, 2 adet mobil uydu telefon, 1 adet USB bellek, 2 adet telsiz telefon bataryası, 9 adet cep telefonu, 1 adet laptop bilgisayar, 1 adet wınn muhafaza altına alındı.

Yapılan arama sonucunda 3 adet Türk uyruklu, 4 adet yabancı uyruklu olmak üzere toplamda 7 kişi gözaltına alındı. Yapılan sorgulama sonucunda, gözaltına alınan 2 Türk vatandaşı ile 1 Suriyeli serbest bırakıldı ve 1'i Türk vatandaşı, 3'ü Suriyeli toplam 4 kişi tutuklandı.

Türkiye´den çıkış yapmak üzere Cilvegözü Gümrük Sahası´na gelen bir araçta yapılan aramalarda, 37 adet havalı tüfek (yivsiz), 3 adet otomatik av tüfeği (yivsiz), 2 adet kurusıkı tabanca (yivsiz), 3 bin 450 adet av tüfeği saçması, 500 adet kurusıkı tabanca mermisi, 200 kutu (her biri üzerinde 100 adet ibareli) havalı tüfek saçması, 200 kutu (her biri üzerinde 250 adet ibareli) havalı tüfek saçması ve 5 adet havalı tüfek dürbünü ele geçirildi. Cilvegözü Gümrük ve Muhafaza ekiplerince gerçekleştirilen diğer bir operasyonda, 20 adet otomatik av tüfeği, 40 adet kutu içerisinde toplamda 10 bin adet av tüfeği fişeği, 15 adet havalı tüfek ele geçirildi.

CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.