Çin, elektrikli demiryolu hattı uzunluğunda dünya birincisi oldu

04 Aralık 2012 Salı 15:20
Çin, elektrikli demiryolu hattı uzunluğunda dünya birincisi oldu






PEKİN (CİHAN)- Çin, 48 bin kilometre ile dünyanın en uzun elektrikli demiryolu hattına sahip ülkesi oldu. İlk elektrikli demiryolunu 1958 yılında inşa eden Çin, Harbin-Dalian hızlı treninin 1 Aralık 2012'de resmen hizmete girmesiyle elektrikli demiryolu uzunluğunda Rusya'yı geride bırakarak, dünya birincisi oldu.

Çin medyasında yer alan haberlerde, ülkedeki elektrikli demiryolu hattı uzunluğunun 54 yıllık sürede 48 bin kilometreyi aşmayı başardığı bildirildi. Dünyada sadece 68 ülkenin elektrikli demiryoluna sahip olduğu belirtilen haberde, elektrikli demiryolu uzunluğunda Çin'i 43 bin 300 kilometre ile Rusya´nın ardından Almanya, Hindistan, Japonya ve Fransa gibi ülkelerin takip ettiği kaydedildi.

Çin'de 2011- 2015 yıllarını kapsayan 12. Beş Yıllık Gelişme Planının sonuna kadar demiryolu uzunluğunun 120 bin kilometreye ulaşması, elektrikli demiryolu uzunluğunun yüzde 60'ı aşması bekleniyor.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.