CINE 5 kapatıldı, Erol Aksoy'a 8 yıl hapis verildi

Türkiye'nin ilk şifreli TV kanalı CINE 5 tarih oldu. Kanalın kapatıldığı haberlerinin geldiği saatlerde ise TV'nin ilk sahibi Erol Aksoy'a 8 yıl hapis cezası verildiği açıklandı.

24 Aralık 2015 Perşembe 10:19
CINE 5 kapatıldı, Erol Aksoy'a 8 yıl hapis verildi






CINE 5 kapatıldı, Erol Aksoy'a 8 yıl hapis verildi


Türkiye'nin bir dönemine damgasını vuran, ilk şifreli yayın hakkını alan CINE 5 TV kanalı bugünden itibaren kapatılırken, sahibi Erol Aksoy'da hapis cezasına çarptırıldı. CINE 5 çalışanlarına bugünden itibaren işten çıkarma tebligatı yapılmaya başlandığı sırada, kanalın ilk sahibi işadamı ve İktisat Bankası’nın eski patronu Erol Aksoy’a nitelikli zimmet suçundan 8 yıl hapis cezası verildiği haberi geldi. Hakkında yurt dışı çıkış yasağı bulunan Erol Aksoy’un bazı davalardan ise 'Zaman aşımı' nedeniyle kurdulduğu öğrenildi.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na (TMSF) devredilen İktisat Bankası’nın eski hâkim ortağı ve yönetim kurulu başkanı olan işadamı Erol Aksoy, ‘nitelikli zimmet’ suçundan 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı. Bankanın eski yönetim kurulu başkanı Cüneyt Sel ile eski yönetim kurulu üyeleri Cenap Önal, Fikret Güler ve Roy Arto Gevrekyan’ın ise ‘nitelikli zimmet’ suçundan 7’şer yıl 2’şer ay 20’şer gün hapis ve 3 bin 520’şer TL adli para cezası ile cezalandırılmasına karar verildi.

Davanın görülüğü İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesi kararında Erol Aksoy’un bankanın hâkim ortağı ve yönetim kurulu başkanı olduğunu, İktisat Bank TAŞ’nin 5 milyon 946 bin 938 TL’sini mal edinmek ve/veya edindirmek suretiyle “nitelikli zimmet” suçunu işlediğini belirtti. Meydana gelen zararın ağırlığı, suç işleme kastının yoğunluğu ve Aksoy’un konumunu dikkate alan mahkeme, 15 yıl hapis cezası verdi. Bu ceza, zararın hükümden önce ödenmesi ve mahkemedeki tutum ile davranışlarını dikkate alarak 8 yıl 4 ay hapis ve 5 bin 500 TL adli para cezasına çevirildi.

ZAMANAŞIMI BAZI DAVALARI BİTİRDİ

Mahkeme heyeti; Erol Aksoy, Ahmet Tanju Oğuz, Cenap Önal, İnci Aksoy, Ertuğrul Ihlamur ve Cüneyt Sel hakkında açılan ve dava dosyası ile birleştirilen zimmet suçuna ilişkin diğer davaların ise zamanaşımı dolduğu gerekçesi ile ortadan kaldırılmasına hükmetti.

YURTDIŞINA ÇIKIŞLARI YASAKLANDI

Sanıklardan Ertuğrul Ihlamur, Ahmet Tanju Oğuz’un yurtdışına çıkış yasağının kaldırılmasına, Cenap Önal, Fikret Güler, Cüneyt Sel ve Erol Aksoy hakkında konulmuş yurtdışına çıkış yasağının cezanın infazı başlayıncaya kadar devam etmesine karar veren mahkeme, Roy Arto Gevrekyan hakkında da yurtdışına çıkış yasağı getirdi. KAYNAK: HABERTÜRK
Son Güncelleme: 24.12.2015 10:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.