Çinli genç, onur madalyasını satılığa çıkardı

05 Aralık 2012 Çarşamba 13:28
Çinli genç, onur madalyasını satılığa çıkardı






PEKİN (CİHAN)- Çin´i 2008´de vuran şiddetli depremde enkaz altından kurtardıkları insanlar için onur madalyası alan Çinli genç, bu madalyasını satılığa çıkardı.

Çin medyasına göre, Sichuan eyaletinin Ziyang şehrinde çiftçilik yapan Yin Chunlong (24), hayatını tehlikeye atarak, 100 bine yakın kişinin öldüğü yada kaybolduğu Sichuan depreminde aralarında enkaz altında 6 gün kalan Yu Jinhua'nın da bulunduğu çok sayıda kişiyi kurtarmıştı. Bir anda Çin´de çok meşhur olan ve kahraman olarak nitelendirilen Yin´e, Çin´in üst düzey yetkilileri tarafından verilen onur madalyası takdim edilmişti.

Yin, mantar yetiştirmek için sera ile bir biyoteknoloji şirketi kurdu. Ancak bunları işletirken 2009´dan bu yana 2 milyon yuan (320 bin dolar) kaybetti.

Bankaya 300 bin yuan (28 bin dolar), iki şirkete de 700 bin yuan (113 bin dolar) borcu olan Yin, madalyasını açık artırmayla satılığa çıkardı. Yin, madalyasını 10 milyon yuana (1.6 milyon dolar) satmak istiyor. Çinli genç, madalyadan alacağı parayla memleketine dönüp, yeni iş kurmayı hedefliyor. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.