Cizre'de kahpe saldırı: 11 şehit 70 yaralı var

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin polise yönelik kalleş saldırısında ilk belirlemelere göre 11 polis şehit oldu, 70 yaralı var

26 Ağustos 2016 Cuma 10:27
Cizre'de kahpe saldırı: 11  şehit 70 yaralı var






Cizre'de kahpe saldırı: 8 şehit 50 yaralı var

Terör sabah erken saatlerde kahpe yüzünü Cizre'de gösterdi. Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin polise yönelik kalleş saldırısında ilk belirlemelere göre 11 kişi şehit oldu. Polis saldırı sonrası en az 70 yaralının hastanelere kaldırıldığını duyurdu.  Bomba yüklü araçla düzenlenen saldırı Cizre'nin Konak Mahallesi'nde bulunan İlçe Emniyet Müdürlüğü ile Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nün bulunduğu binalar hedef alındı. Sağlık Bakanlığı az önce yaptığı açıklamada Cizre'de 11 şehit en az 70 yaralı olduğunu duyurdu. Cizre'ye çok sayıda ilk yardım ekibi ile UMKE görevlisi gönderildi. Saldırı sırasında 7 PKK'lı teröristin öldürüldüğü bildiriliyor.


Saat 07.00 sıralarında bomba yüklü araçla gelen PKK'lı teröristlere polis noktasında müdahale edildi ve çatışma çıktı. Ağır silahların kullanıldığı saldırı sırasında sokak savaş alanına döndü.

Uzun süre devam eden çatışma sırasında sokağa giremeyen teröristler polis binalarına yaklaşık 50 metre uzaklıktaki polis kontrol noktasını aşamayınca bomba yüklü aracı burada infilak ettirdi.

Kulakları sağır eden ve deprem etkisi yaratan patlamayla birlikte Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü binasının ön cephesi tamamen çökerken, yan tarafta polislerin kaldığı bölümler yıkıldı, malzeme deposu alev aldı. Saldırının düzenlendiği bölgeye  takviye polis ekipleri TOMA'lar ve itfaiye araçları sevk edildi. Yangına itfaiye ile birlikte TOMA'lar da su sıkarak müdahale etti.

VALİLİK; 8 ŞEHİT, 50 YARALI VAR

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde bu sabah PKK'lı teröristleri İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Çevik Kuvvet Şubesi binalarına yönelik bomba yüklü araçla yaptığı saldırıda, ilk belirlemelere göre 8 polis şehit oldu, 50'den fazla yaralı var.

Şehit sayısının artmasınmdan korkulurken, yaralılar da Cizre'de yapılan ilk müdahalenin ardından Şırnak ve çevre illere ambulanslarla sevk edilmeye başlandı.
Son Güncelleme: 26.08.2016 10:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.