Cizre ve Silopi'de temizlik operasyonu başladı

Silopi ve Cizre'de günlerdir beklenen büyük operasyon gece yarısı başladı. Cizre'de sabaha kadar süren çatışmalar sırasında 3 terörist öldürüldü. Silopi'de ise sabahın ilk ışıklarıyla birlikte askeri birlikler şehir merkezine girdi.

16 Aralık 2015 Çarşamba 09:33
Cizre ve Silopi'de temizlik operasyonu başladı






Cizre ve Silopi’de yoğun çatışmalar çıktı. TSK'nın düzenlediği operasyon sırasında her iki şehir merkezinden patlama ve silah sesleri duyuluyor. Halen ilçelere giriş ve çıkışlar kapalı durumda. Silopi'de Zırhlı araçların ve havadan helikopterlerin destek verdiği operasyonlar sabah erken saatlerde başladı. Cizre'de ise gece yarısı düzenlenen baskınlarla başlanan operasyonlarda teröristlerin girişlerine hendekler kazdığı mahallelerde çatışmalar sürüyor.

SOKAK SOKAK TEMİZLİK YAPILACAK
 
Diyarbakır'daki büyük operasyona Sur'dan başlanacak. Son dönemlerde sıkça olaylarla gündeme gelen Sur sokak sokak terör örgütünden temizlenecek. Operasyon Diyarbakır geneline yayılacak ve mahalleler örgüt üyelerinden temizlenene kadar adım adım sürecek. Son dakika Silopi, Cizre Son Dakika, Cizre'de son durum, Son Dakika Cizre operasyon
 
PKK ŞEHİR YAPILANMASI BİTİRİLECEK
 
Temizlenen mahallelere karakollar kurulacak ve PKK'nın şehir yapılanmasına bir daha nefes aldırılmayacak. Mart ayından önce tamamlanması planlanan büyük operasyonun akşam - sabah başlayacağı söyleniyor. PKK'nın dağ kadrosunun müdahale etme şansı olmadan kent yapılanmasının bitirilmesi hedefleniyor.

GECEYARISI 1 TERÖRİST ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

Türk Silahlı Kuvvetleri,
Cizre'nin 3 stratejik bölgesinde terör örgüt PKK'ya operasyonlara başladı. Şırnak'ta güvenlik güçleri ile bölücü terör örgütü üyeleri arasındaki çatışmada bir terörist daha öldürüldü.

Alınan bilgiye göre, terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonlar sürüyor. Güvenlik güçlerine, Cizre ilçesindeki Hastane Caddesi’nden geçişleri sırasında teröristlerce ateş açıldı. Güvenlik güçlerinin hemen karşılık vermesinin ardından çıkan çatışmada bir terörist etkisiz hale getirildi.
İlçede, Başak köyü yakınlarında öğle saatlerinde çıkan çatışmada da bir terörist öldürülmüştü.
Öte yandan, ilçeden ayrılmak isteyen bazı vatandaşlara terör örgütü üyelerinin izin vermediği, teröristlerin bazı evleri ateşe verdiği öğrenildi.
Son Güncelleme: 16.12.2015 09:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.