Clinton: Kimyasal silahlar kırmızı çizgimiz

05 Aralık 2012 Çarşamba 16:19
Clinton: Kimyasal silahlar kırmızı çizgimiz






BRÜKSEL (CİHAN)- ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Beşşar Esed'in kimyasal silah kullanmasına veya bu silahların kontrolünü kaybetmesi konusunda endişelerinin gittikçe artttığını belirtti.

NATO dışişleri bakanları toplantısı için bulunduğu NATO karargahında basın açıklaması yapan Clinton, Kimyasal silahların kullanımının ABD'nin 'kırmızı çizgisi' olduğunu Esed rejimine defalarca ve açık bir şekilde ifade ettik. diye konuştu.

Clinton, Suriye rejiminin kimyasal silahları kullanması veya kontrolünü kaybederek ülkedeki bazı grupların eline geçmesi konusundaki endişelerimiz giderek artıyor. ifadelerini kullandı.

MISIR'DA DİYALOGUN TESİSİNE ACİL İHTİYAÇ VAR

Mısır'daki yeni anayasaya çalışmalarına da değinen Clinton, bu anayasada ülkedeki tüm farklı unsurların dikkate alınması gerektiğini vurguladı.

Mısır'da diyalogun tesis edilmesine acil ihtiyaç var. diyen Clinton, Kahire sokaklarındaki karışıklıkların buna ne denli ihtiyaç duyulduğunu gösterdiğini ifade etti.

Diyalogun 'çift taraflı' yapılması çağrısında bulunan Clinton, ABD olarak, kadın ve erkek, Müslüman ve Hıristiyan, ülkedeki herkesin hakkının koruma altına alındığı bir anayasa yapılmasını istiyoruz. diye konuştu. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.