Çocukların diktiği barış fidanları yol inşaatına kurban edildi

Türkiye'den ve dünyanın değişik ülkelerinden her yıl düzenli olarak dikilen Kilyos Caddesi'ne dikilen Barış Fidanları yol inşaat çalışmalarına kurban edildi.

28 Eylül 2017 Perşembe 00:05
Çocukların diktiği barış fidanları yol inşaatına kurban edildi






Çocukların diktiği barış fidanları yol inşaatına kurban edildi

 
Binlerce çocuk tarafından dikilen barış fidanları, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından kesildi. Türkiye'den ve  dünyanın değişik ülkelerinden her yıl düzenli olarak dikilen Kilyos Caddesi'ne dikilen Barış Fidanları yol inşaat çalışmalarına kurban edildi. Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Büyükşehir Belediyesi'nin ağaçları kesmesi yerine kendilerine haber vermesi durumunda başka bir alana taşıyabileceklerini belirterek tepki gösterdi.

ŞÜKRÜ GENÇ;O FİDANLARDA BİNLERCE ÇOCUĞUN EMEĞİ VARDI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Zekeriyaköy 1. Cadde – Kilyos Caddesi İmar Yolları Uygulama İnşaatı Geçici Trafik Sirkülasyon Projesi kapsamında Sarıyer Belediyesi tarafından oluşturulan Prof. Dr. A. Uçkun Genay Ağaçlandırma Alanı’nda binlerce çocuğun emeği olan fidanlar kesildi.
 
Söz konusu alan Sarıyer Belediyesi tarafından her yıl misafir edilen yerli ve yabancı çocukların barış dilekleriyle fidan diktiği bir alan olarak kullanılmaktaydı. Sarıyer’e gelen çocukların barış ve kardeşlik gibi evrensel duygularla oluşturmaya çalıştığı ormanın bu şekilde tahrip edilmesine vatandaşlarda özellikle sosyal medyadan büyük tepki gösterdi.
 
 
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, “Biz orada çocuklara doğa sevgisini aşılamak için çalışıyorduk. O fidanlarda binlerce çocuğun emeği vardı. Eğer bize haber verilseydi çocuklarımızın diktiği ağaçları başka bir bölgeye taşırdık. Bu bir ağaç katliamıdır” diyerek üzüntüsünü dile getirdi.

İstanbul Sarıyer'de 2 yıl önce ağaçlandırma yapılan alanda bugün iş makineleri vardı. Sarıyer Belediyesi tarafından dikilen fidanlar, hiçbir bilgilendirme yapılmadan iş makineleri tarafından söküldü. Belediyeden yapılan açıklamada ise ağaçların İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekiplerince söküldüğü söylendi.

Son Güncelleme: 28.09.2017 00:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.